Εδώ παπάς εκεί παπάς…ΗΠΑ-ΙΡΑΝ και χρήμα, πολύ χρήμα.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα αεροπλάνο του Κατάρ περίμενε στο Ιράν την προπερασμένη Δευτέρα για να μεταφέρει πέντε αμερικανούς κρατούμενους σε ανταλλαγή με πέντε Ιρανούς που κρατούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, χάρη σε μια συμφωνία με τη μεσολάβηση της Ντόχα, στο πλαίσιο της οποίας επίσης ξαφνικά «ξεπάγωσαν» ιρανικά κεφάλαια 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με ένα φτύσιμο κατάμουτρα στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημερώθηκαν ότι τα κεφάλαια μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς στο Κατάρ, δήλωσε στο Reuters πηγή που ενημερώθηκε για το θέμα. Αυτό δρομολόγησε το ζήτημα της ανταλλαγής κρατουμένων που συμφωνήθηκε μετά από μήνες συνομιλιών μεταξύ των επίδοξων δήθεν (-οι μουλάδες είναι το μακρύ χέρι των ΗΠΑ στην περιοχή-) εχθρών, με βασικό επίδικο τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης αλλά και μια σειρά από άλλα ζητήματα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νάσερ Καναάνι, δήλωσε ότι τα κεφάλαια, τα οποία μπλοκαρίστηκαν στη Νότια Κορέα μετά την αυστηροποίηση των κυρώσεων των ΗΠΑ στο Ιράν το 2018, θα είναι διαθέσιμα στην Τεχεράνη, δηλαδή στο παπαδαριό. Σύμφωνα με τη συμφωνία, λένε ότι το Κατάρ θα διασφαλίσει ότι θα δαπανηθούν σε ανθρωπιστικά αγαθά, και ο Θεός ή ο Αλλάχ βοηθός.