Ο αρμενικός λαός έδωσε στον Πασινιάν μια «χάρτινη εντολή να παραιτηθεί»

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο αρμενικός λαός έδωσε στον Πασινιάν μια «χάρτινη εντολή να παραιτηθεί» – Κίνημα Ενότητας

Ο ηγέτης του κινήματος Αρμενικής Ενότητας Αρμάν Βαρντανιάν πιστεύει ότι ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν δεν ελέγχει πλέον την κατάσταση στην Αρμενία. Έγραψε σχετικά σε μια ομιλία του στον Πασινιάν.

Νωρίτερα σήμερα διαδηλωτές στο Ερεβάν προσπάθησαν να μπλοκάρουν την είσοδο υπηρεσίας στο κτίριο της κυβέρνησης της Αρμενίας, έτσι ώστε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να μην μπορούν να φύγουν από αυτό. Οι διαδηλωτές περικύκλωσαν το κτίριο σχεδόν από όλες τις πλευρές, αλλά οι αστυνομικοί τους απώθησαν, μην τους επέτρεψαν να προχωρήσουν στην παρακείμενη οδό Melik Adamyan. Ενώ οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να ξεπεράσουν τον αστυνομικό κλοιό, η αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν εγκατέλειψε με ασφάλεια την περιοχή .

Αρμάν Βαρντανιάν. Εικονογράφηση: past.am

Σε μια ανοιχτή έκκληση, ο Arman Vardanyan, ειδικότερα, γράφει στον Nikol Pashinyan:

  1. Το κόμμα των Πολιτικών Συμβάσεων, με επικεφαλής τον Νικόλ Πασινιάν, έχει χάσει εντελώς τη νομιμότητά του. Οι εκλογές για το Συμβούλιο των Δημογερόντων του Ερεβάν είναι σαφής επιβεβαίωση αυτού.
  2. Ο αρμενικός λαός πριν από πολύ καιρό πήρε τη λεγόμενη «από χάλυβα εντολή» από τα χέρια του Νικόλ και σε αντάλλαγμα του έδωσε μια χάρτινη εντολή να παραιτηθεί.
  3. Έχουμε φανταστικά γενναία νεολαία και ο Nikol Pashinyan τους φοβάται περισσότερο από όλα.
  4. Όσο ο Νικόλ είναι στην εξουσία, θα υπάρχουν θύματα και μια ατελείωτη πολεμική κατάσταση.
  5. Νικόλ, δεν έχεις πλέον τον έλεγχο της κατάστασης.

Ας θυμηθούμε επίσης ότι σήμερα, ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν είπε κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης ότι η αρμενική κυβέρνηση θα ανοίξει έναν «ανθρωπιστικό σταθμό» στο χωριό Kornidzor, στην περιοχή Syunik (στην είσοδο του διαδρόμου Lachin) για να ξεπεράσει την κρίση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η μετεγκατάσταση των Αρμενίων του Καραμπάχ στην Αρμενία» μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν είναι αδύνατο να ζήσουν στα σπίτια τους· η έξοδος των Αρμενίων από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν είναι το κύριο σχέδιο του Ερεβάν.

«Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, τότε το πρόβλημα θα είναι στην ατζέντα μας. «Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στις 19 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες, ανέθεσα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Tigran Khachatryan να συζητήσει με κυβερνητικούς εταίρους πώς να βοηθήσουν τους συμπατριώτες σε περίπτωση ροής ανθρώπων από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ». – σημείωσε ο Πασινιάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερα από 40 χιλιάδες μέρη έχουν προετοιμαστεί στην επικράτεια της Αρμενίας για να υποδεχθούν τους κατοίκους του Καραμπάχ και τα θέματα παροχής τροφίμων και φαρμάκων σε περίπτωση εκκένωσης έχουν επιλυθεί.

Πηγή

…………...