Απίστευτες εξελίξεις στις ΗΠΑ. “Εφαγε πόρτα” …με το γάντι ο Ζελένσκι! ΧΑΜΟΣ!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

To CNN μετέδωσε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι μπλόκαρε ομιλία του Ζελένσκι σε κοινή συνεδρίαση της Βουλής και της Γερουσίας των ΗΠΑ, o δε Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι εάν δεν πάρει η Ουκρανία την βοήθεια από τις ΗΠΑ θα χάσει τον πόλεμο.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να παράσχουν στην Ουκρανία «σημαντικά» μέσα αντιαεροπορικής άμυνας, όχι όμως και τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS

CNN : Η οικονομική πλευρά της βοήθειας είναι ακόμη πιο περίπλοκη, καθώς οι ΗΠΑ είναι για μία ακόμη φορά αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο δημοσιονομικής παράλυσης, αν οι κοινοβουλευτικοί δεν καταλήξουν σε συμφωνία πριν από την 1η Οκτωβρίου. Οι συζητήσεις προσκρούουν εν μέρει στον προϋπολογισμό για τη στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία.

«Έχω να του κάνω ερωτήσεις. Ίσως να δώσει εξηγήσεις για τα χρήματα που έχουμε ήδη δαπανήσει. Ποια είναι η στρατηγική του για τη νίκη;», δήλωσε την Τρίτη ο ΜακΚάρθι, που δέχεται πιέσεις από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος να σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων και βοήθειας στο Κίεβο.

 «Είναι εκλεγμένος ο Ζελένσκι στο Κογκρέσο; Είναι ο πρόεδρός μας; Δεν θα του υποσχεθώ τίποτα αν δεν συζητήσω μαζί του», είπε στο ABC.