Οι ΗΠΑ εισήγαγαν ρεκόρ ποσότητας λιπασμάτων από τη Ρωσσία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκφόρτωση λιπασμάτων στο λιμάνι του Κάνσας Σίτι στις ΗΠΑ - RIA Novosti, 1920, 17/09/2023
© AP Photo/Orlin Wagner Εκφόρτωση λιπάσματος στο λιμάνι του Κάνσας Σίτι στις ΗΠΑ. Φωτογραφία αρχείου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν τις εισαγωγές λιπασμάτων από τη Ρωσία στα 944 εκατομμύρια δολάρια

Τον Ιανουάριο-Ιούλιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν τις αγορές ρωσικών λιπασμάτων σε επίπεδο ρεκόρ 944 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων της αμερικανικής στατιστικής υπηρεσίας RIA Novosti.
Το προηγούμενο μέγιστο καταγράφηκε πέρυσι, όταν το κόστος αγορών για επτά μήνες έφτασε τα 900 εκατ. δολάρια. Η αξία των εξαγωγών αυξήθηκε κατά πέντε τοις εκατό φέτος.
.
Ταυτόχρονα, τον Ιούλιο, οι αγορές μειώθηκαν τρεις φορές σε σύγκριση με τον Ιούνιο και κατά σχεδόν 40% σε ετήσια βάση – στα 54,4 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι το ελάχιστο από τον Αύγουστο του 2021.
.
Η Ρωσσία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις προμήθειες λιπασμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Καναδάς , ο οποίος προμήθευσε λιπάσματα αξίας 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επτά μήνες. Η πρώτη πεντάδα περιλαμβάνει επίσης τη Σαουδική Αραβία (484,4 εκατομμύρια δολάρια), το Ισραήλ (216 εκατομμύρια δολάρια) και το Κατάρ (214,2 εκατομμύρια δολάρια).
.
Συνολικά, οι ΗΠΑ μείωσαν τις εισαγωγές λιπασμάτων κατά 22% τον Ιανουάριο-Ιούλιο του τρέχοντος έτους, στα έξι δισεκατομμύρια δολάρια. Την ίδια στιγμή, οι αμερικανικές εξαγωγές αυτής της κατηγορίας μειώθηκαν επίσης – κατά 36%, στα 3,4 δισ. δολάρια.

………………………………………………………………………………………………………