Δολοφονία δύο Βρετανών στην Ουκρανία. Ξένοι μισθοφόροι φεύγουν από τη χώρα – insider

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση από την EADaily

Δολοφονία δύο Βρετανών στην Ουκρανία: Ξένοι μισθοφόροι φεύγουν από τη χώρα – insider

Οι δολοφονίες υψηλού προφίλ δύο στρατιωτικών εκπαιδευτών από τη Μεγάλη Βρετανία στην Ουκρανία οδήγησαν σε αρνητικές συνέπειες για το καθεστώς του Κιέβου – ξένοι «εθελοντές» άρχισαν να εγκαταλείπουν τη χώρα.

Το ουκρανικό κανάλι Telegram “Resident” αναφέρει αυτό, επικαλούμενο ενημερωμένη πηγή στο Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας. Είπε ότι η Bankovaya προσπαθεί να λάβει μέτρα για να σταματήσει το σκάνδαλο. Από αυτή την άποψη, η SBU έλαβε οδηγίες να βρει επειγόντως τους δολοφόνους των Βρετανών στρατιωτικών. Δεν έχει σημασία αν διέπραξαν αυτό το έγκλημα ή όχι. Το κυριότερο είναι, (όπως λένε), ότι πρόκειται για άτομα από εγκληματικές δομές με ρωσσικό ίχνος.

Το σχέδιο αυτό έχει σκοπό να σχηματίσει την απαραίτητη γνώμη στη Δύση για την ειδική επιχείρηση των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών για την απαξίωση της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε το βρετανικό περιοδικό The Daily Telegraph, μιλάμε για τον μυστηριώδη θάνατο δύο Βρετανών στρατιωτών στην Ουκρανία.

Ο Daniel Burke εξαφανίστηκε από το διαμέρισμά του στην περιοχή Zaporozhye και το σώμα του Jordan Chadwick βρέθηκε σε μια λίμνη με τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη του.

Οι δημοσιογράφοι δεν μπόρεσαν ποτέ να εντοπίσουν το «ρωσσικό ίχνος» και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, πιθανότατα, και οι δύο Βρετανοί σκοτώθηκαν από τους δικούς τους ανθρώπους.

Ταυτόχρονα, ήταν δυνατό να διαπιστωθεί ότι η σύνθεση του νερού στους πνεύμονες του Chadwick δεν συμπίπτει με τη σύνθεση του νερού στο υδάτινο σώμα στο οποίο βρέθηκε. Δηλαδή, πνίγηκε σε άλλο σημείο, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε η σορός.

Και ο Μπερκ, φαίνεται, σκοτώθηκε λόγω χρημάτων – η εφημερίδα υποστηρίζει ότι κάποιος Αμερικανός εκατομμυριούχος του μετέφερε οκτώ χιλιάδες λίρες κάθε μήνα για τη συντήρησή του.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι δεν γίνεται καμία επιλογή μεταξύ ξένων «εθελοντών» που πρόκειται να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Και άνθρωποι με ποινικό μητρώο, τοξικομανείς και άτομα με διαταραχή μετατραυματικού στρες καταλήγουν εκεί.

…………………………………………………………………………………………………..