Ο Πούτιν κάλεσε μια μαθήτρια στην εκτόξευση ενός επανδρωμένου διαστημόπλοιου

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η μαθήτρια Μαρία Αντρέεβα στο κοσμοδρόμιο Vostochny - RIA Novosti, 1920, 13/09/2023
© RIA Novosti / ΠΙΣΙΝΑ Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η μαθήτρια Μαρία Αντρέεβα στο κοσμοδρόμιο Vostochny

σ.σ. : Όταν ο Πρόεδρος της Ρωσσίας δείχνει έμπρακτα το αμέριστο ενδιαφέρον του (ως οφείλει κάθε πραγματικός ηγέτης για το μέλλον της πατρίδας του) , λογικό είναι να αναπτύσσονται οι νέοι Ρώσσοι, μέσα σε ένα περιβάλλον, οικογενειακό και κοινωνικό, που σέβεται τις πατρογονικές αξίες και τις αρχές και η μαθητιώσα νεολαία να εκπαιδεύεται στην πραγματική παιδεία. Έτσι, σε λίγα χρόνια θα συναγωνίζονται οι νέοι Ρώσσοι ποιός ή ποιά θα γίνει κοσμοναύτης !! Να ήμουν μαθητής να πήγαινα σχολείο στη ρωσσική Μαριούπολη !! (vid)

………..

Ο Πούτιν συναντήθηκε στο κοσμοδρόμιο Vostochny με μια μαθήτρια που αναπτύσσει δορυφόρους

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τη μαθήτρια της ένατης δημοτικού από το Ροστόφ-ον-Ντον, Μαρία Αντρέεβα, να παρακολουθήσει την εκτόξευση του επανδρωμένου διαστημικού σκάφους Soyuz MS-24 από το Μπαϊκονούρ, αναφέρει το RIA Novosti .
.
Σήμερα ο Πούτιν συναντήθηκε με μια μαθήτρια στο κοσμοδρόμιο Vostochny. Η Andreeva, μαθήτρια της ένατης τάξης στο Κλασικό Λύκειο του Ροστόφ-ον-Ντον, ήταν ένας από τους συμμετέχοντες στο ανοιχτό μάθημα «Μιλώντας για σημαντικά πράγματα», το οποίο ο αρχηγός του κράτους πραγματοποίησε την 1η Σεπτεμβρίου.
.
Είπε τότε ότι είχε ασχοληθεί με την κατασκευή δορυφόρων για τρία χρόνια και συμμετείχε στην ανάπτυξη του πρώτου δορυφόρου Don, που εκτοξεύτηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με το κορίτσι, τώρα, μαζί με το λύκειό της και το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής και Μαθηματικών της Μόσχας, αναπτύσσουν τον πρώτο δορυφόρο της Ρωσσίας, όπου θα εγκαταστήσουν ένα κέντρο δεδομένων χρησιμοποιώντας blockchain.
Μαθήτρια Γυμνασίου MAOU (πόλη Staraya Russa) Daria Arsenyeva - RIA Novosti, 1920, 08/11/2023

Ο Μπορίσοφ κάλεσε ένα κορίτσι που επισκέφτηκε το Βοστότσνι να γίνει κοσμοναύτης.

“Η κοσμοναυτική σας είναι μικρή, αλλά εδώ είναι μεγάλη. Ο Γιούρι Ιβάνοβιτς -του μιλήσαμε χθες- είπε, αν θέλετε, μπορείτε να πάτε στην εκτόξευση”, είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με έναν φοιτητή στο Βοστότσνι.
.
Ο Μπορίσοφ, ο οποίος ήταν παρών, διευκρίνισε ότι η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου.
«Θα την πάρω μαζί μου», υποσχέθηκε ο επικεφαλής της Roscosmos.
.
“Ο πιλότος θα είναι εκεί, με το πλήρωμα. Είναι ένα ολόκληρο, μεγάλο, πραγματικό γεγονός. Υπάρχει ένα μικτό πλήρωμα εκεί… Θα πάτε;” — ρώτησε ο Πούτιν τη μαθήτρια.
Το κορίτσι απάντησε χαμογελώντας: «Ναι, φυσικά».
 Ο Πρόεδρος ρώτησε επίσης τις εντυπώσεις της από την επίσκεψη στο Vostochny. Η Andreeva είπε ότι της άρεσε πολύ το ταξίδι και ευχαρίστησε τον Πούτιν, σημειώνοντας ότι ήταν το μεγάλο της όνειρο.

“Τέτοια απερίγραπτα συναισθήματα. Είμαι περήφανη για τη χώρα μου. Θέλω να προχωρήσω και να αναπτύξω τη ρωσσική κοσμοναυτική”, απάντησε η μαθήτρια.

Ο Πούτιν της έδωσε ένα κλειδί εκκίνησης για έλεγχο εκτόξευσης.
«Για να μπορείτε να ελέγχετε αξιόπιστα όλες τις εκτοξεύσεις», είπε.
Ο πύραυλος Soyuz-2.1a με το διαστημόπλοιο Soyuz MS-24 θα εκτοξευτεί στον ISS στις 15 Σεπτεμβρίου. Οι Ρώσσοι κοσμοναύτες Oleg Kononenko και Nikolai Chub , καθώς και ο Αμερικανός Loral O’Hara, θα πετάξουν στον σταθμό. Το εφεδρικό πλήρωμα περιλαμβάνει τον Ρώσσο Alexey Ovchinin και την αστροναύτη της NASA Tracy Dyson.
.
Αναμένεται ότι ο Kononenko και ο Chub θα περάσουν ένα χρόνο στο σταθμό και θα επιστρέψουν με το επόμενο διαστημόπλοιο Soyuz MS-25. Ο O’Hara θα κατέβει στη Γη μαζί με τον Ρώσσο κοσμοναύτη Oleg Novitsky και τη Λευκορώσο κοσμοναύτη Marina Vasilevskaya, η οποία θα φτάσει τον Μάρτιο του 2024 με το Soyuz MS-25.

…………………………………………………………………………………………………………..