Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα επισκεφθεί τη Ρωσσία τις επόμενες ημέρες

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ηγέτης της ΛΔΚ Κιμ Γιονγκ-ουν - RIA Novosti, 1920, 09/11/2023
© RIA Novosti / Valery Melnikov Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Φωτογραφία αρχείου
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την επίσημη επίσκεψη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσσία
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσσία, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου .

«Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ρωσσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρόεδρος Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσσική Ομοσπονδία τις επόμενες ημέρες», αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως είπε ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ στο RIA Novosti, κατά την επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν, προγραμματίζονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, καθώς και, εάν χρειαστεί, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
.
Νωρίτερα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για πιθανή επίσκεψη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ως πιθανή ημερομηνία αναφέρθηκε η 13η Σεπτεμβρίου.
.
Ο Πούτιν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Βλαδιβοστόκ , όπου διεξάγεται το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ. Όπως είπε ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ την προηγούμενη μέρα, δεν υπάρχουν σχέδια για συνάντηση μεταξύ του αρχηγού του κράτους και του Κιμ Γιονγκ Ουν στο περιθώριο του EEF.
Τον Απρίλιο του 2019, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έφτασε στην πρωτεύουσα Primorye με θωρακισμένο τρένο. Αυτή η επίσκεψη ήταν το πρώτο του ταξίδι στη Ρωσσία από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2011.

……………………………………………………………………………………………………………..