Άρχων των κυρώσεων η Ρωσσία !! Κατά 56,5% αυξημένα έσοδα από πέρυσι, με πλεόνασμα 230 δισ. ρούβλια τον Αύγουστο !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν - RIA Novosti, 1920, 09/08/2023
© RIA Novosti / Alexander Astafiev Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν. Φωτογραφία αρχείου
 ……………………………………

Ο Μισούστιν μίλησε για την εκτέλεση του ρωσσικού προϋπολογισμού για τον Αύγουστο

Mishustin: Ο προϋπολογισμός της Ρωσσίας για τον Αύγουστο εκτελέστηκε με πλεόνασμα 230 δισ. ρούβλια

Το πλεόνασμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού τον Αύγουστο ανήλθε σε 230 δισεκατομμύρια ρούβλια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν σε μια συνάντηση για το προσχέδιο του κύριου οικονομικού εγγράφου για το 2024, αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti .
“Στα τέλη Αυγούστου, ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός εκτελέστηκε με πλεόνασμα. Ανήλθε σε περίπου 230 δισεκατομμύρια ρούβλια. Το ενοποιημένο υπόλοιπο των περιφερειών έδωσε άλλα 140 δισεκατομμύρια ρούβλια”, είπε ο πρωθυπουργός.
Εξήγησε ότι σε αυτό βοήθησε σε μεγάλο βαθμό η σημαντική αύξηση των εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Στο τέλος του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού, ξεπέρασαν το ένα τρισεκατομμύριο 820 δισεκατομμύρια ρούβλια, δηλαδή 56,5% περισσότερα από πέρυσι.
.
Αναμένεται ότι στο τέλος των 12 μηνών, η εκτέλεση του προϋπολογισμού θα είναι εντός των προβλεπόμενων, πρόσθεσε ο Mishustin.

«Μια σταθερή πορεία προς τις θετικές αλλαγές μας επιτρέπει να υπολογίζουμε στην εκτέλεση του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού φέτος με έλλειμμα στο επίπεδο της αρχικής πρόβλεψης δύο τοις εκατό του ΑΕΠ», διευκρίνισε.

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, το ρωσικό νόμισμα άρχισε να αυξάνεται στο Χρηματιστήριο της Μόσχας . Από τις 11:42 ώρα Μόσχας, η συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου για τους «αύριο» υπολογισμούς μειώνεται κατά 51 καπίκια, στα 97,74 ρούβλια, το γιουάν – κατά 14 καπίκια, στα 13,28 ρούβλια, το ευρώ – κατά 65 καπίκια, στα 104,76 ρούβλια.

Η αύξηση του ΑΕΠ της Ρωσσίας σε επτά μήνες ξεπέρασε το 2%.

…………………………………………………………………………………………………….