Ο Ζελένσκι απειλεί την ΕΕ με δικαστήριο για την απαγόρευση εισαγωγής σιτηρών στην Ευρώπη !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ

Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Φωτογραφία: Alessandra Tarantino / AP / TASS

ΑΛΦΕΙΟΣ : Αυτά είναι νέα !! 😆 😀 Όπως λέει μια παροιμία … “όταν ζεσταίνεις το φίδι, θα γυρίσει και θα σε δαγκώσει” !! 😆 😆 😆 Στις 23 Αυγούστου δημοσιεύσαμε ότι η Πολωνία είναι έτοιμη να παρατείνει μονομερώς την απαγόρευση εισαγωγής ουκρανικών σιτηρών, την οποία έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Παρεμπιπτόντως, λαλίστατοι οι Ευρωπαίοι και τα ΜΜΕ για την περίφημη “συμφωνία σιτηρών” !! Σιγή ιχθύος για το γεγονός ότι η ΕΕ έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών., αλλά με λύσσα κατηγορούν τη Ρωσσία για … “επισιτιστική κρίση” !! Όταν ο Ζελένσκι θα μηνύσει την ΕΕ στα δικαστήρια, έχει να πέσει το γέλιο της αρκούδας  😆 😆 😆

…………….

Ο Ζελένσκι απείλησε την Ευρωπαϊκή Ένωση με δικαστήριο σε περίπτωση παράτασης της απαγόρευσης στις εξαγωγές σιτηρών

Η Ουκρανία θα προσφύγει σε διεθνή διαιτησία εάν η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρατείνει την απαγόρευση εισαγωγής ουκρανικών σιτηρών πέραν της 15ης Σεπτεμβρίου. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

«Η Ουκρανία είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε τυχόν περαιτέρω περιορισμούς στις εξαγωγές των σιτηρών μας! Παρακολουθούμε ήρεμα πώς τα σιτηρά μας γίνονται πηγή καλού εισοδήματος για διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που επεξεργάζονται τα γεωργικά προϊόντα μας και βγάζουν χρήματα από την εφοδιαστική. <> Ξεχωριστά, θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. <> Δεν θα δεχτούμε ήρεμα την παραβίαση των υποσχέσεων που μας δόθηκαν, την παραβίαση της συμφωνίας σύνδεσης, την παραβίαση των όρων της ελεύθερης αγοράς. <> Εάν πρέπει να αγωνιστούμε για την Ουκρανία και τα θεμέλια της κοινής μας Ευρώπης στις διαιτησίες, θα αγωνιστούμε σε διαιτησίες. – είπε σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του γραφείου του.

Τον Απρίλιο, πέντε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης απαγόρευσαν την εισαγωγή σιτηρών και άλλων γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία. Αργότερα ακύρωσαν αυτά τα μέτρα με αντάλλαγμα την απόφαση της ΕΚ να επιβάλει πρώτα εμπάργκο στην προμήθεια τεσσάρων τύπων σιτηρών και ελαιούχων σπόρων -σιταριού, καλαμποκιού, ελαιοκράμβης και ηλιόσπορων- έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Πηγή

……………………………………

Σχετικά …

“Συμφωνία σιτηρών” … Γιατί κόπτεται η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ;;

Ουκρανία. Ποιός ψεύδεται για το τονάζ παραγωγής-εξαγωγής σιτηρών;; Η “Ένωση σιτηρών” ή ο σύμβουλος του χαζαρο-χαχόλου Ζελένσκι ;;

“Συμφωνία σιτηρών” ή πως εξαπατήθηκε ξανά η Ρωσσία όπως με τη “Συμφωνία Μινσκ” !!

………………………………………………………………………………………