Η Γερμανία αύξησε κατακόρυφα την αγορά λιπασμάτων από τη Ρωσσία !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοκκώδη λιπάσματα - RIA Novosti, 1920, 09/06/2023

σ.σ. : Που πήγαν οι κυρώσεις ; Αλλά βέβαια !! Όπως αναφέρθηκε τον Οκτώβριο 2022, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη εμπόδιζαν την πρόσβαση γεωργικών προϊόντων και λιπασμάτων της Ρωσσικής Ομοσπονδίας στις παγκόσμιες αγορές, τιμωρώντας με πείνα τις χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, ενώ οι ίδιες συνέχισαν και συνεχίζουν κανονικά τις εισαγωγές από τη Ρωσσία !!

( Μας θυμίζει μια ελληνική ιστοριούλα με έναν παπά που ενώ προέτρεπε τους πιστούς του να νηστεύουν, ο ίδιος έτρωγε κρέας !! Κι όταν του είπε η παπαδιά … “παπά μου έχουμε νηστεία” , της απάντησε … “αυτά τα λέμε για τους άλλους, όχι για εμάς” !! )

………..

Η Γερμανία αύξησε την αγορά ρωσσικών λιπασμάτων κατά 3,3 φορές το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το μέσο επίπεδο των προηγούμενων πέντε ετών – έως και το ρεκόρ των 151,3 εκατομμυρίων δολαρίων !! Αυτό συμπεραίνεται, με βάση στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του RIA Novosti 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, τον Ιανουάριο-Ιούνιο, η Γερμανία αγόρασε λιπάσματα αξίας 151,3 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσσία, ενώ την προηγούμενη πενταετία στο πρώτο εξάμηνο του έτους, οι γερμανικές επιχειρήσεις αγόρασαν ρωσικά λιπάσματα αξίας 45,5 εκατομμυρίων δολαρίων κατά μέσο όρο. Ο δείκτης έχει γίνει ο υψηλότερος τουλάχιστον από το 2008 – η Γερμανία δεν δημοσιεύει παλαιότερα στοιχεία. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί το 2016 στα 105,2 εκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, σε απόλυτες τιμές, οι γερμανικές αγορές λιπασμάτων από τη Ρωσσία αυξήθηκαν κατά 2,8 φορές σε σχέση με τον μέσο όρο της προηγούμενης πενταετίας, στους 361,5 χιλιάδες τόνους. Αυτό είναι το δεύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία, περισσότερα ήταν μόνο το 2016, όταν αγοράστηκαν 395 χιλιάδες τόνοι.

Έτσι η Ρωσσία ανήλθε από την έκτη στην τρίτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων προμηθευτών λιπασμάτων στη Γερμανία, τόσο σε απόλυτους όσο και σε νομισματικούς όρους. Το μερίδιο της χώρας στις γερμανικές εισαγωγές λιπασμάτων διπλασιάστηκε σε 14,6% σε νομισματικούς όρους και 16,5% σε απόλυτες τιμές.
Την πρώτη και τη δεύτερη θέση, ανάλογα με τον δείκτη, μοιράζονται το Βέλγιο , το οποίο προμήθευσε 387.000 τόνους λιπασμάτων για 216 εκατομμύρια δολάρια, και η Ολλανδία , που πούλησε 475.000 τόνους λιπασμάτων στη Γερμανία για 190 εκατομμύρια δολάρια.

……………….

Σχετικά …

Κορόιδα Ευρωπαίοι !!! Το Υπ.Οικ. των ΗΠΑ επέτρεψε συναλλαγές με τη Ρωσσία για τρόφιμα, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό, λιπάσματα, σπόρους.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πιστεύει ότι οι δυτικές αντιρωσσικές κυρώσεις είναι αποτελεσματικές και σωστές !!

………………………………………………………………………….