Πούτιν-Ερντογάν και σιτηρά

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ

Είναι γεγονός ότι πρόσφατα  ο Ερντογάν διαρκώς και επισήμως δήλωνε ότι ο Πόύτιν τον Αύγουστο 2023 θα πήγαινε ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Τώρα όμως δεν πήγε ο Πούτιν στην Τουρκία, αλλά ο Ερντογάν στην Ρωσσία, για τα σιτηρά. Μα η Τουρκία του Ερνογάν είναι αυτή που υποστηρίζει  την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και αθέτησε πρόσφατα την συμφωνία για τους ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου που είχε με την Ρωσσία. Οσο για τα σιτηρά μην ξεχνάμε ότι  “Ουκρανοί σαμποτέρ” ανατίναξαν τμήμα του αγωγού αμμωνίας Togliatti-Odesa που μεταφέρει λιπάσματα από τη Ρωσσία στην Ουκρανία .

Το BBC αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των πρώην συνομιλιών για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία, το Κίεβο και η Μόσχα συμφώνησαν για τη διέλευση της αμμωνίας μέσω του αγωγού, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό για την παραγωγή λιπασμάτων δηλαδή και των σιτηρών, τον οποίο ανατίναξαν Ουκρανοί -γνωστό σε όλους, και μάλιστα με δήλωση της CIA- ότι το έκαναν Ουκρανοί, όπως έκαναν και με το  Nord Stream 2.

Η αποτυχία του Ερντογάν για τα σιτηρά  στην Ρωσσία δεν αποτελεί έκπληξη.

Αυτός ο αγωγός αμμωνίας (Τολιάτι) ήταν ζωτικής σημασίας για την εγγύηση της επισιτιστικής ασφάλειας στον κόσμο. Μαρία Ζαχάροβα .

Η ίδια κατηγόρησε την Ουκρανία ότι «κατάφερε σκληρό πλήγμα στις προσπάθειες του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της φτώχειας».

Διαβάστε επίσης:

Τρόφιμα της Ουκρανίας όχι μόνο σαν όπλα στα χέρια του Ζελένσκι, αλλά και ως εφαλτήριο του ολιγάρχη Φαμ Νιετ Βουόνγκ (Vinfast)