Ήττα και διαφθορά οι αιτίες καρατόμισης του Ρέζνικοφ από τον ολιγάρχη Ζελένσκι

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν και ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ κατά τη διάρκεια συνάντησης της ομάδας επαφής για την υποστήριξη της Ουκρανίας στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία - RIA Novosti, 1920, 21/01/2023

ΑΛΦΕΙΟΣ : Τα τσούγκρισαν για τη μάσα και την ήττα !! Ο ολιγάρχης και δικτατορίσκος Ζελένσκι, αφού κατάργησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και καθάρισε τους άλλους ολιγάρχες, με πρόσχημα τον στρατιωτικό νόμο που έχει επιβάλει στην Ουκρανία, προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία αρνούμενος να διεξαχθούν εκλογές, όπως προβλέπεται, κάνει σπασμωδικές κινήσεις που στο τέλος θα του γυρίσουν μπούμερανγκ, κάνοντας εχθρούς τους μέχρι τώρα κολλητούς του.

Η παραίτηση του Ουκρανού υπουργού Άμυνας Oleksiy Reznikov οφείλεται στο γεγονός ότι η σύγκρουση με τη Ρωσία σέρνεται, γράφουν οι New York Times , σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti

“Ο ανασχηματισμός οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Μεταξύ αυτών είναι η κατανόηση ότι, στο πλαίσιο μιας παρατεταμένης σύγκρουσης, η Ουκρανία θα χρειαστεί νέα ηγεσία“, αναφέρει το δημοσίευμα.

Επιπλέον, σημειώνει η εφημερίδα, πολλοί ουκρανικοί δημόσιοι οργανισμοί και μέσα ενημέρωσης επέκριναν τον υπουργό για διαφθορά στον στρατό. Και ορισμένοι Αμερικανοί πολιτικοί που αντιτίθενται στη στρατιωτική βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο εξήγησαν τις προθέσεις τους να περιορίσουν αυτή τη χρηματοδότηση από αυτόν τον παράγοντα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας, η Ουάσιγκτον δεν φαινόταν να περίμενε τέτοιες αλλαγές στην ηγεσία του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Τον Ιανουάριο του 2023, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέκσι Ρέσνικοφ, «είχε προσκληθεί σε ακρόαση», για διαφθορά στο υπουργείο Άμυνας.

Σάλο είχαν προκαλέσει οι αναφορές ότι το υπουργείο Άμυνας αγόραζε τρόφιμα για να σιτίσει τους στρατιώτες του σε τιμές έως και τρεις φορές υψηλότερες από τις τιμές λιανικής στα καταστήματα. Πρόκειται μάλιστα για ένα συμβόλαιο ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για τη σίτιση των στρατιωτών.

Το σκάνδαλο αποδείχθηκε τόσο ισχυρό που ο επικεφαλής της φατρίας Υπηρέτης του Λαού, Ντέιβιντ Αραχαμία, ανακοίνωσε πρόσφατα, ακόμη και δημόσια, ότι ο Ρέζνικοφ θα απολυθεί.

Σύμφωνα με την ΕΑdaily , χθες, ημέρα της καρατόμισης του, ο Ρέζνικοφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ukrinform, δήλωσε ότι από τον Φεβρουάριο του 2022, η Ουκρανία έχει λάβει στρατιωτική βοήθεια 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Δύση και καυχήθηκε ότι αυτό το φθινόπωρο θα είναι μια περίοδος άνευ προηγουμένου ανάπτυξης στην παραγωγή drones για το καθεστώς του Κιέβου. Άγνωστο αν αυτή τη συνέντευξη την έδωσε πριν ή μετά την αποπομπή του !

……..

Σχετικά …

Η Ουκρανία παύει να λειτουργεί. Διαφθορά στον στρατό και διαμάχες μεταξύ στρατιωτικών ηγετών. Στείλτε λεφτά κορόϊδα !!

Ουκρανία. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών της μαφίας των νεοναζί του Κιέβου η κατάρριψη του Puma ; !!

Βλάκες Ευρωπαίοι και ΗΠΑ, ο ολιγάρχης Ζελένσκι αγόρασε μια ελίτ βίλα $5millions στην Αίγυπτο στο όνομα της πεθεράς του !!

……………………………………………………………………………………………………..