Ταυτότητες, τσιπάκι, βιομετρικά δεδομένα και ευρωπαϊκός κανονισμός …

ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι οι νέες ταυτότητες δε θα πλαστογραφούνται και θα αναγράφουν τις απολύτως απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες οι οποίες θα περιέχονται αποθηκευμένες στο τσιπάκι.

Το τσιπάκι θα περιέχει πληροφορίες όπως φύλο όνομα επίθετο, ύψος, βιομετρικά χαρακτηριστικά, δακτυλικά αποτυπώματα ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα γεωχωρικού προσδιορισμού, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τις θεωρίες περί παρακολούθησης μέσω των νέων ταυτοτήτων. ]

Νέες ταυτότητες: Πρόστιμο σε όσους δεν αλλάξουν την παλιά. Μέχρι πότε η προθεσμία, τι θα περιέχουν

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν, οι κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν πως εξετάζονται διάφορα μέτρα για την καθολική επιβολή των νέων ταυτοτήτων από το 2026, όπως:

1. Ταξίδια στο εξωτερικό μόνο με νέα ταυτότητα (Αύγουστος 2026 και εξής)

2. Χρέωση χωρίς τη νέα ταυτότητα για συναλλαγές με το δημόσιο

3. Άρση του μέτρου της 10ετούς ισχύος για τις παλιές ταυτότητες

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, η επιλογή του 2026 ως έτους – ορόσημο για τη μετάβαση από τις παλιές στις νέες ταυτότητες δεν είναι τυχαία και αυτό γιατί τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς, λήγει το «deadline» που έχουν θέσει οι Ηνωμένες Πολιτείες ( ;;; !!! ) για τις ταυτότητες που χρησιμοποιούμε σήμερα.

 ➡ Πιο αναλυτικά, σημειώνεται πως οι ΗΠΑ δεν τις θεωρούν αξιόπιστες, καθώς τονίζουν πως είναι εύκολο να πλαστογραφηθούν.

 ➡ Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2026 λήγει και η αντίστοιχη ημερομηνία που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για αντίστοιχους λόγους. ( σ.σ. ουρά των ΗΠΑ η ΕΕ )

Αυτό σημαίνει πως, αντίθετα με αυτό που γίνεται σήμερα, κανείς δε θα μπορεί να ταξιδέψει εντός ΕΕ με παλιά ταυτότητα.

Ο ευρωπαϊκός κανονισμός για τις ταυτότητες …

………….

“Κάθε φορά που μια εφαρμογή ή ένας ιστότοπος μας ζητά να δημιουργήσουμε μια νέα ψηφιακή ταυτότητα ή να συνδεθούμε εύκολα μέσω μιας μεγάλης πλατφόρμας, δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει στα δεδομένα μας στην πραγματικότητα. Γι’ αυτόν τον λόγο η Επιτροπή θα προτείνει μια ασφαλή ευρωπαϊκή ηλεκτρονική ταυτότητα. Μια ταυτότητα στην οποία θα έχουμε εμπιστοσύνη, και την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες οπουδήποτε στην Ευρώπη, για οποιαδήποτε συναλλαγή, από την πληρωμή των φόρων τους έως την ενοικίαση ενός ποδηλάτου. Μια τεχνολογία στο πλαίσιο της οποίας εμείς οι ίδιοι θα μπορούμε να ελέγχουμε ποια δεδομένα χρησιμοποιούνται και πώς.”

είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης, 16 Σεπτεμβρίου 2020 …
….
σ.σ. : Είπε η Ούρσουλα … «Κάθε φορά που μια εφαρμογή ή ένας ιστότοπος μας ζητά να δημιουργήσουμε μια νέα ψηφιακή ταυτότητα ή να συνδεθούμε εύκολα μέσω μιας μεγάλης πλατφόρμας, δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει στα δεδομένα μας στην πραγματικότητα. Γι’ αυτόν τον λόγο η Επιτροπή θα προτείνει μια ασφαλή ευρωπαϊκή ηλεκτρονική ταυτότητα…» !!
και ρωτάμε, … θα έχουν ιδέα οι πολίτες των ευρωπαϊκών κρατών τι θα συμβαίνει με τα δεδομένα τους που θα είναι ενσωματωμένα στο τσιπάκι (όπως είπε ο υπουργός του ελληνικού κράτους) , όταν σε αυτά τα δεδομένα θα έχουν πρόσβαση και θα τα χειρίζονται παντοιοτρόπως κάποιοι πίσω από μηχανές αποθήκευσης ;;

………………………………..

Σχετικά θέματα …

Βιομετρικά στοιχεία και δεδομένα. Οι πολίτες μπορούν να αρνηθούν τη συλλογή και να εκδώσουν απαγόρευση αποθήκευσης (στη Ρωσσία)

Γιατί όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν κόκκινα διαβατήρια

……………….

σ.σ. : Όσο για τα φληναφήματα περί “ασφάλειας” και άλλες μπούρδες … πάρτε κι ένα δημοσίευμα από το 2015 παρακαλώ !!

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους (2015) χάκερ από την Κίνα πραγματοποίησαν δύο επιτυχημένες επιθέσεις στη βάση δεδομένων του Γραφείου Προσωπικού της Διοίκησης των ΗΠΑ. Τότε στα χέρια τους ήταν τα προσωπικά δεδομένα είκοσι χιλιάδων Αμερικανών δημοσίων υπαλλήλων.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ πιστεύουν ότι με βάση τα δεδομένα που έχουν λάβει οι χάκερ, οι Αμερικανοί κατάσκοποι μπορούν να εντοπιστούν πολύ εύκολα εάν χρησιμοποιηθούν μέθοδοι αποκλεισμού και στατιστικής επεξεργασίας μεγάλων ποσοτήτων πληροφοριών.

Προς το παρόν, είναι αδύνατο να επιστρέψουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες πράκτορες της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) που εργάζονται μυστικά στην Κίνα. Αυτό θα προκαλέσει τις υποψίες των κινεζικών υπηρεσιών πληροφοριών. Η CIA ισχυρίζεται ότι εάν οι Αμερικανοί κατάσκοποι εκτεθούν, θα κινδυνεύσουν όλοι. Αυτό ισχύει και για όσους επέστρεψαν προηγουμένως στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς δεν μπορούν να σταλούν εκτός της χώρας.

………………..

Και αν νομίζετε ότι την γλυτώνετε έστω με τα βιομετρικά δεδομένα … έχουν κι αυτό, που είναι το απόλυτο φακέλωμα > Διεύθυνση Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου ( IP address – Internet Protocol address )

Κι αν ακόμα προσπαθήσει κανείς να γλυτώσει … υπάρχει και ο σειριακός αριθμός κατασκευής του κινητού του !! Για να δείτε τον σειριακό αριθμό παραγωγής του δικού σας κινητού, πατήστε στο κινητό σας … *#06# και θαυμάστε τον σειριακό σας αριθμό !!

Κι όλα αυτά, όχι μόνο σε τέως ή τρέχοντα κομμουνιστικά κράτη (όπως σας ενημερώσαμε στη δημοσίευση περί διαβατηρίων) !! Ο “Μεγάλος Αδελφός” > Big Brother , φροντίζει για όλους και παντού … “ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Big Brother” …

Το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού, παρακολουθώντας συνεχώς τους πάντες και τα πάντα μέσα από αμέτρητες διαδραστικές τηλεοθόνες, ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις και τις συνειδήσεις.
Όλα προσαρμόζονται στη μία και μοναδική αλήθεια, αυτή που πρεσβεύει το Κόμμα, ο μόνος αλάθητος μηχανισμός, του οποίου προσωποποίηση είναι ο Μεγάλος Αδελφός. Όλα, ακόμα και το παρελθόν: όποιος ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον, και όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν.
Το έγκλημα της σκέψης είναι το θανάσιμο αμάρτημα. Γι’ αυτό πρέπει να εξαλειφθεί οτιδήποτε οδηγεί στη διάπραξή του: ελευθερία, γλώσσα, ανθρώπινα αισθήματα. Και όποιος υποπέσει σε έγκλημα σκέψης πρέπει να οδηγηθεί στον θάνατο αναμορφωμένος: θα πεθάνει αγαπώντας τον Μεγάλο Αδελφό.
Όταν ο Όργουελ έγραφε το βιβλίο του, το 1984 ήταν μέλλον. Σήμερα είναι παρελθόν. Αλλά μετά από το έργο αυτό, το πραγματικό 1984 θα είναι πάντα μια χρονιά του μέλλοντος, η πρώτη ενός ζοφερού μιλένιουμ που απειλεί την ανθρώπινη ιστορία.
Ένα από τα μεγαλύτερα βιβλία του 20ού αιώνα, το «1984» διαβάστηκε σαν μανιφέστο και θαυμάστηκε σαν προφητεία. Η εφιαλτική του αλήθεια για το κράτος της θανατερής τρομοκρατίας απέχει μόλις ένα βήμα από το να γίνει πραγματικότητα: ήδη ο Μεγάλος Αδελφός μάς βλέπει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

*** Σημείωση : Ο Τζωρτζ Όργουελ, έγραψε το αριστούργημα αυτό το 1948, αλλά θέλοντας να δείξει ότι αυτά δεν πρόκειται να γίνουν στο απώτερο μέλλον, αλλά σύντομα, άλλαξε τα δύο τελευταία νούμερα από 1948 σε 1984 !!

………

Και ως κερασάκι στην τούρτα, ο Τζωρτζ Όργουελ, έγραψε αργότερα κι αυτό

Σε ένα αγρόκτημα τα ζώα επαναστατούν και ανατρέπουν την καταπιεστική εξουσία του ανθρώπου. Τη διοίκηση αναλαμβάνουν τα γουρούνια, που φαίνονται ικανότερα από τα άλλα ζώα. Η νέα εξουσία όμως δεν αργεί ν’ αποδειχτεί το ίδιο κακή ή και ακόμα χειρότερη από την προηγούμενη. Κυρίως γιατί εξαφανίζει τις δυνατότητες για αντίδραση…
Η αλληγορία του Τζωρτζ Όργουελ έχει πρωταγωνιστές της τα ζώα, όπως αυτές του Αισώπου.
“Η φάρμα των ζώων”, που έκανε τον συγγραφέα της παγκόσμια γνωστό, είναι σάτιρα των ολοκληρωτικών καθεστώτων και κυρίως κριτική του σταλινικού φαινομένου. Είναι η καυστική απεικόνιση της νέας και ελπιδοφόρας ηγεσίας που, μόλις έρθει στην εξουσία, γίνεται ό,τι και όλες οι προηγούμενες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

………

Σχετικό θεματάκι ... 1984 ή 2022; Και τώρα κόβεται το ρεύμα.

… και στο εγγύς μέλλον ή μάλλον στο παρόν … Oυτοπία το μετα σύμπαν; … Είναι οι ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ πόλεις των 15 λεπτών ουτοπία ή δυστοπία;

Περί τεχνητής νοημοσύνης

Δόθηκε η άδεια να φυτεύσουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο την τεχνητή νοημοσύνη.

Μασκ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει τη δυνατότητα καταστροφής της ανθρωπότητας !! “Ψηφιακό θεό” θέλει ο Λάρι Πέιτζ της Google !!

Quo vadis ανθρωπότητα; η νέα ανίατη πανδημία ονομάζεται τεχνητή νοημοσύνη. Η ανοικτή επιστολή του Έλον Μασκ

Ο Mikhail Kovalchuk, μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, για το τσιπάρισμα των ανθρώπων, νανοβιοτεχνολογίες, δημιουργία του «υπηρεσιακού ανθρώπου»-ζόμπι-υπάκουου σκλάβου, κ.λ.π. (+βίντεο)

…………………………………………………………..