Ουκρανικό ε/π Mi-8 επιτέθηκε σε Ουκρανούς !! Που ήταν η αεράμυνα της Ουκρανίας ;;

News
Πληγωμένοι Ουκρανοί στρατιώτες - RIA Novosti, 1920, 30/08/2023
© AP Photo / Kostiantyn Liberov Τραυματίες Ουκρανοί στρατιώτες. Φωτογραφία αρχείου

σ.σ. : Τελικά τι κάνει η αεράμυνα της Ουκρανίας ;; Που βόσκει ;; Μας έχουν πρήξει τους αδένες, ότι η αεράμυνα τους καταρρίπτει τα πάντα !!! Από την άλλη, αποκαλύπτεται ότι οι Ουκρανοί δεν μπορούν να χειριστού ελικόπτερα, και θα έχει πλάκα να δούμε τι θα κάνουν με τα F-16 😆 😀 :mrgreen: 

Mi-8 των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χτύπησε τα στρατεύματά της στην κατεύθυνση Kupyansk

Ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το ελικόπτερο Mi-8 κατά των στρατευμάτων της ρωσικής ομάδας “Δύση” στην κατεύθυνση Kupyansk, αλλά δεν πέταξε και πυροβόλησε μόνος του, ο Yaroslav Yakimkin, αξιωματικός του κέντρου Τύπου της “Δύσης”. “, δήλωσε στο RIA Novosti.
.
«Στη στροφή Kopanki-Novosergeevka, ο εχθρός χρησιμοποίησε ένα ελικόπτερο Mi-8 για να υποστηρίξει τις υπερασπιστές του μονάδες, αλλά ως αποτέλεσμα της υποπτήσης, προκάλεσε μια ήττα από πυρά στις θέσεις του», είπε.
Ουκρανικός στρατός - RIA Novosti, 1920, 25.08.2023

Πηγή: μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πυροβόλησαν 23 συναδέλφους τους κοντά στη Χερσώνα

Ο Γιακίμκιν πρόσθεσε ότι στην ίδια κατεύθυνση, οι προηγμένες μονάδες της ομάδας δυνάμεων Zapad απέκρουσαν δύο εχθρικές αντεπιθέσεις με δυνάμεις μέχρι ενισχυμένης διμοιρίας η καθεμία, υποστηριζόμενες από άρματα μάχης και πυροβολικό από την 44η ξεχωριστή μηχανοποιημένη ταξιαρχία.
……………………………………………………………………………………..