Β. Κορέα: Οι δυτικές παραδόσεις μαχητικών F-16 στο Κίεβο θα οδηγήσουν την Ευρώπη σε πυρηνικό πόλεμο

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αμερικανικό μαχητικό F-16 Fighting Falcon - RIA Novosti, 1920, 28/08/2023
Οι παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 από δυτικές χώρες στο Κίεβο υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών θα οδηγήσουν σε παράταση της σύγκρουσης και θα βυθίσουν την Ευρώπη στην «άβυσσο του πυρηνικού πολέμου», η ΛΔΚ καταδικάζει σθεναρά αυτές τις παραδόσεις, σημειώνει η Κεντρική Τηλεγραφική Υπηρεσία της ΛΔΚ εκθέσεις (CTAC) , όπως αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti .
.
Σύμφωνα με σχολιασμό του Βορειοκορεατικού Ινστιτούτου για τη Μελέτη Διεθνών Υποθέσεων, που δημοσιεύτηκε από το KCNA, η απόφαση των ευρωπαϊκών χωρών, υπό πίεση και με βάση την «τυφλή εμπιστοσύνη» στις Ηνωμένες Πολιτείες, να προμηθεύσουν το Κίεβο με μαχητικά αεροσκάφη F-16 “διαταράσσει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή” και θα οδηγήσει σε παράταση της σύγκρουσης .
.
«Αυτή η απόφαση, που είναι η ύστατη λύση των φανατικών αντιρώσσων που ντρέπονται από τη συνεχή ήττα της αντεπίθεσης της συμμορίας Zelensky, δείχνει ότι η πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης είναι να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσσία χωρίς αποτυχία . Το πεδίο μάχης στην Ουκρανία παραμένει αμετάβλητο», αναφέρει το μήνυμα.
.
Οι σχολιαστές σημειώνουν ότι οι ΗΠΑ και η Δύση προσπαθούν να ανατρέψουν το ρεύμα στη σύγκρουση στην Ουκρανία προμηθεύοντας μαχητικά αεροσκάφη. “Η πραγματικότητα δείχνει ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ είναι ο υποκινητής που αναγκάζει τους δορυφόρους τους να προμηθεύουν διάφορα θανατηφόρα όπλα στην Ουκρανία, εμποδίζοντας μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση και βυθίζοντας ολόκληρη την Ευρώπη στην άβυσσο ενός τρομερού πυρηνικού πολέμου. Η δίκαιη διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της ΛΔΚ, καταδικάζει σθεναρά και απορρίπτει την προμήθεια θανατηφόρων όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση στις αρχές-μαριονέτα του Ζελένσκι ως αντιανθρώπινη οργή», προστίθεται στο σχόλιο.
.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του ινστιτούτου, τα μαχητικά F-16, στα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση εναποθέτουν «μεγάλες ελπίδες», θα εκτεθούν τελικά από τη Ρωσσία «σε μια έκθεση προς τιμήν της νίκης» ως τα επόμενα στρατιωτικά τρόπαια, και αυτό είναι μόνο «θέμα χρόνου».
.
Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Βόρειας Κορέας Κανγκ Σουν Ναμ δήλωσε επίσης ότι η προμήθεια βλημάτων διασποράς και μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κατάσταση στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες που το κάνουν αυτό δεν έχουν το «νομικό και ηθικό δικαίωμα» να καταδικάσουν τη συνεργασία μεταξύ της ΛΔΚ και της Ρωσσικής Ομοσπονδίας. Αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Νότιας Κορέας , των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας στις 18 Αυγούστου, ο υπουργός σημείωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «μιλούσε» για την πιθανότητα επανάληψης της κατάστασης με την Ουκρανία στην Ασία και την ανάγκη για κοινά αντίμετρα, αλλά στην πραγματικότητα αυτή είναι η «κραυγή του θανάτου» της κυβέρνησής του, η οποία προσπαθεί να αναζωπυρώσει την «εξασθενημένη ατμόσφαιρα υποστήριξης προς την Ουκρανία» και να βελτιώσει την πολιτική της θέση, αν και η ουκρανική επίθεση ηττάται χάρη στις «αξεπέραστες μεθόδους πολέμου του ρωσσικού στρατού». Ο Kang Soon Nam πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να υποτάξουν την Ιαπωνία και τη Δημοκρατία της Κορέας στο «ασιατικό ΝΑΤΟ » προκειμένου να σχηματίσουν ένα «δακτύλιο περικύκλωσης» γύρω από την Κίνα και τη Ρωσία.
.
Η Ρωσσία είχε προηγουμένως στείλει ένα σημείωμα στις χώρες του ΝΑΤΟ λόγω της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία. Ο Ρώσσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσσία. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «παίζουν με τη φωτιά» προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η άντληση της Ουκρανίας με όπλα από τη Δύση δεν συμβάλλει στην επιτυχία των ρωσσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις. Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης όχι μόνο της προμήθειας όπλων, αλλά και της εκπαίδευσης του προσωπικού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλες χώρες.

…………………………………………………………………………………………………….