Ο Νίγηρας ζήτησε να αποχωρήσει ο Γάλλος πρέσβης. 20.000 διαδηλωτές κατά της γαλλικής στρατιωτικής παρουσίας

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υποστηρικτές στρατιωτικών ανταρτών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Niamey, Νίγηρας - RIA Novosti, 1920, 28/08/2023
© AP Photo / Sam Mednick Υποστηρικτές των στρατιωτικών ανταρτών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Niamey του Νίγηρα. Φωτογραφία αρχείου

20.000 διαδηλωτές στον Νίγηρα κατά της γαλλικής στρατιωτικής παρουσίας

Περίπου 20.000 κάτοικοι του Νίγηρα διαδήλωσαν υπέρ του στρατού που ανέβηκε στην εξουσία, απαιτώντας την αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων από τη χώρα, αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός RFI .
.
Την Παρασκευή, το υπουργείο Εξωτερικών του Νίγηρα αποφάσισε να στερήσει τον Γάλλο πρεσβευτή στη χώρα Agrement και του ζήτησε να φύγει από τη χώρα εντός 48 ωρών. Στο Παρίσι, με τη σειρά τους, είπαν ότι έλαβαν γνώση του αιτήματος, σημειώνοντας ότι οι αντάρτες δεν είχαν την εξουσία να το ζητήσουν.
.
Το ραδιόφωνο σημειώνει ότι το Σαββατοκύριακο, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη στρατιωτική βάση των γαλλικών δυνάμεων στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, Νιαμέι .
.
«Επίσης, περίπου 20.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν συγκέντρωση το Σάββατο στο στάδιο Seini Kunche για να υποστηρίξουν τους νέους στρατιωτικούς ηγέτες της χώρας και να απαιτήσουν την αποχώρηση του γαλλικού στρατού», αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός.
Την Κυριακή, από τα ξημερώματα, οι κάτοικοι του Νίγηρα συμμετείχαν σε διαδήλωση κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

…………………………………………………………………………………………………….