Ουκρανία. Το “Φάντασμα του Κιέβου” και δύο ακόμα πιλότοι σκοτώθηκαν μεταξύ τους !! Έχει πλάκα τι θα γίνει με τα F-16 !!

News

Ό,τι έχει απομείνει από το αεροπλάνο. Απεικόνιση: Κρατικό Γραφείο Ερευνών της Ουκρανίας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή δύο ουκρανικών στρατιωτικών αεροσκαφών κοντά στο Zhytomyr. Αυτό μετέδωσε το τηλεγραφικό κανάλι «Πολιτική της Χώρας».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δημοσίευσαν τα ονόματα όλων των πιλότων που έχασαν τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση δύο εκπαιδευτικών αεροσκαφών L-39. Εκτός από τον Andrey Pilshchikov  – Dzhus (γνωστός και ως το Φάντασμα του Κιέβου), – πέθαναν οι ταγματάρχες Vyacheslav Minka και Sergey Prokazin , γράφει η ΤΚ.

Σημειώνεται ότι ο Minka επέστρεψε στην αεροπορία το 2015 μετά την έναρξη της σύγκρουσης στο Donbass, έζησε στην περιοχή του Κιέβου και ο Prokazin στην αεροπορία για 24 χρόνια, από πιλότος έγινε αναπληρωτής διοικητής ταξιαρχίας, έζησε στην περιοχή Πολτάβα. Όλοι οι πιλότοι που πέθαναν υπηρετούσαν στην 40η Ταξιαρχία Τακτικής Αεροπορίας της Διοίκησης Αεροπορίας Κέντρου.

Το φάντασμα του Κιέβου «ονειρεύτηκε το F-16 στον ουρανό της Ουκρανίας» και ήθελε να πετάξει το ίδιο το αμερικανικό μαχητικό, είπε ο Yuriy Ignat , εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας .

Νεκροί πιλότοι.  Εικονογράφηση: TK "Πολιτική της χώρας"
Νεκροί Ουκρανοί πιλότοι. Εικονογράφηση: TK “Country Politics”

Το αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 25 Αυγούστου κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Το Ουκρανικό Κρατικό Γραφείο Ερευνών διενεργεί κατάλληλη έρευνα. Όπως προέκυψε, τα αεροσκάφη L-39 παραδόθηκαν στο Κίεβο από την Τσεχία.

Πηγή

………………………………………………………………………………………………………