Ο Σόρος τρώει τον Ρέζνικοφ: το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας συγκλονίζεται από νέο σκάνδαλο διαφθοράς

News

Σόρος και Ρέζνικοφ. Κολάζ: EADaily

Νέα αποφασιστική «αντεπίθεση» στον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Reznikov πραγματοποιούν τα Grant Media και οι δημόσιοι ακτιβιστές στην Ουκρανία. Η κατεύθυνση της επίθεσης παραμένει η ίδια – κατάφωρη κλοπή από στελέχη του υπουργείου Άμυνας. Και οι εμπνευστές του νέου σκανδάλου ήταν και πάλι ο επιχορηγούμενος δημοσιογράφος Γιούρι Νικόλοφ από τον δημόσιο οργανισμό Our Money, που χρηματοδοτείται από τις δομές του Τζορτζ Σόρος, και η διαδικτυακή έκδοση Zerkalo Nedeli με αρχισυντάκτρια τη Γιούλια Μόστοβα, η οποία εξυπηρετεί ομοίως το συμφέροντα του Σόρος και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τον Ιανουάριο, ήταν ο Νικολόφ που τράβηξε τη σκανδάλη, υπογράφοντας το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Zerkalo Nedeli, «Οι πίσω αρουραίοι του Υπουργείου Άμυνας κατά τη διάρκεια του πολέμου «είδαν» περισσότερο φαγητό για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας παρά κατά τη διάρκεια της ζωής των πολιτών».

Ο Νικόλοφ επισύναψε στο κείμενο αντίγραφα των συμβολαίων για την αγορά τροφίμων για τις οπίσθιες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Οποιοσδήποτε από τους αναγνώστες, οπλισμένος με μια αριθμομηχανή , θα μπορούσε εύκολα να υπολογίσει ότι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας αγοράζουν χονδρικές παρτίδες προϊόντων 1,5-3 φορές πιο ακριβά από ό,τι οι ίδιες πατάτες, ντομάτες και αυγά κοτόπουλου είναι στο λιανικό εμπόριο.

Το σκάνδαλο αποδείχθηκε τόσο ισχυρό που ο επικεφαλής της φατρίας Υπηρέτης του Λαού, Ντέιβιντ Αραχαμία, ανακοίνωσε ακόμη και δημόσια ότι ο Ρέζνικοφ θα απολυθεί. Και ακόμη και 2 μήνες αργότερα, ένας δημοσιογράφος από τη Λιθουανία ρώτησε τον Reznikov συγκεκριμένα για την κλοπή σε αγορές τροφίμων στην περιοχή της Μόσχας. Ο υπουργός προσπάθησε να την εξαπατήσει, γράφοντας ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία διαφθοράς», αν και ο συντάκτης του «drain» Nikolov δημοσιοποίησε απλώς άμεσες αποδείξεις με τη μορφή αντιγράφου της σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και ενός ιδιώτη προμηθευτή των προϊόντων.

Οι απόηχοι αυτού του σκανδάλου εξακολουθούν να βουίζουν και η φράση “αυγά για 17 εθνικά νομίσματα” έχει γίνει ένα δημοφιλές μιμίδιο στο Διαδίκτυο. Στη συνέχεια, όμως, το γραφείο του προέδρου Volodymyr Zelensky υπό τις διαταγές του Andriy Yermak κατάφερε να νικήσει την επίθεση και να κρατήσει «το ανθρωπάκι του» στην περιοχή της Μόσχας. Τον Φεβρουάριο, ο αναπληρωτής υπουργός Vyacheslav Shapovalov και ο επικεφαλής του τμήματος προμηθειών Bohdan Khmelnytsky στάλθηκαν στη φυλακή (ο συνονόματος του hetman αποδείχθηκε άγριος κλέφτης, ακολουθούμενος από ένα μακρύ ίχνος).

Και έτσι οι επιχορηγούμενοι δημοσιογράφοι και «δημόσιοι ακτιβιστές» εξαπέλυσαν μια νέα «αντεπίθεση». Ο Νικολόφ «διέρρευσε» ξανά μέσω του Zerkalo Nedeli νέα έρευνα για την προμήθεια του υπουργείου Άμυνας .

Ο «ανακριτής» ανέφερε ότι στον συλληφθέντα αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Shapovalov προστέθηκε και ένα επεισόδιο με την αγορά τζάκετ για το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την Τουρκία.

Όπως λέει το «γέμισμα», στην αρχή οι υπεύθυνοι «επιβράδυναν» την κρατική παραγγελία για το ράψιμο των χειμερινών μπουφάν και στη συνέχεια υπέγραψαν συμβόλαιο με την τουρκική εταιρεία Vector avia hava araçlari. Μια παρτίδα 4.900 μπουφάν έφυγε από την Τουρκία με δασμολογητέα αξία 142.000 δολαρίων και τα ίδια πανωφόρια έφτασαν στην Ουκρανία στην τιμή των 421.000 δολαρίων. Και γιατί? Αλλά επειδή μεταξύ των τελωνείων της Τουρκίας και της Ουκρανίας, τα «τζάκετ παραλλαγής» μετατράπηκαν σε «χειμωνιάτικα αεροπροστατευτικά», και ως εκ τούτου «αύξησαν την τιμή» από 29 σε 86 δολάρια για ένα.

Οι συντάκτες του άρθρου παραθέτουν τη γνώμη εμπειρογνωμόνων του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Κιέβου για Ιατροδικαστικές Εξετάσεις ότι «τα χειμερινά μπουφάν και τα χειμερινά παντελόνια προστασίας από τον άνεμο και την υγρασία που παρέχονται στο πλαίσιο της σύμβασης Νο. σκοπός.”

Και η «τουρκική» εταιρεία Vector avia αποδείχθηκε ότι δεν ήταν καθόλου τουρκική, αλλά ανήκε σε κάποιον Γιούρι Πλέτνεφ από το Ζαπορόζιε. Και τώρα τα ουκρανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, ο συνιδρυτής αυτής της «τουρκικής» εταιρείας ήταν ο ανιψιός του βουλευτή Gennady Kasai (Φατρία Υπηρέτης του Λαού του Βλαντιμίρ Ζελένσκι).

Μια άλλη αποστολή μπουφάν αναχώρησε από τη Μολδαβία στην τιμή των 27.500 δολαρίων και διέσχισε τα σύνορα της Ουκρανίας με κόστος 367.500 δολάρια, δηλαδή «η τιμή αυξήθηκε» περισσότερο από 13 φορές. Οι συντάκτες του άρθρου στο “Mirror of the Week” διαπίστωσαν μάλιστα ότι τα μπουφάν από αυτή τη παρτίδα πωλούνται ήδη στο Διαδίκτυο.

Ομοίως, τα αμερικανικά κράνη PASGT έχουν επίσης «αυξηθεί στην τιμή», «μετατρέποντας» ταυτόχρονα σε φθηνότερα αντίστοιχα, αλλά σε υψηλότερη τιμή.

Σε επίπεδο Verkhovna Rada, τη σκυτάλη πήρε η Προσωρινή Ερευνητική Επιτροπή. “Απολύτως τυχαία” η επικεφαλής της επιτροπής, Anastasia Radina (φράξια Υπηρέτης του Λαού), πριν ενταχθεί στο Rada, εργάστηκε ως διευθυντής προγράμματος για το Κέντρο Καταπολέμησης της Διαφθοράς που εργαζόταν για αμερικανικές επιχορηγήσεις και συμμετείχε στο Citizens in Action πρόγραμμα του Οργανισμού των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID). Ο αναπληρωτής επικεφαλής του VSK είναι ένας άλλος ιθαγενής των κύκλων επιχορήγησης , ο Yaroslav Zheleznyak (η παράταξη «Φωνή», όπου συγκεντρώθηκαν οι άνθρωποι του Σόρος και των Ηνωμένων Πολιτειών).

Το υπουργείο Άμυνας προσπάθησε να οργανώσει τη δική του «αντεπίθεση». Είναι αλήθεια ότι ο ίδιος ο Ρέζνικοφ παρέμεινε ηρωικά στα μετόπισθεν και έστειλε τον αναπληρωτή του Ντένις Σαράποφ στην αντεπίθεση . Η «αντεπίθεση» στη συνεδρίαση της επιτροπής της Verkhovna Rada για την Πολιτική κατά της Διαφθοράς απέτυχε λίγο περισσότερο από εντελώς, επειδή οι βουλευτές, ακριβώς μπροστά στις κάμερες, έπιασαν τον υφυπουργό ότι προσπάθησε να τους εξαπατήσει. Ο Σαράποφ έδειξε καμουφλάζ και ισχυρίστηκε ότι ήταν “υπό όρους”, αλλά οι βουλευτές ανακάλυψαν ότι αυτά τα μπουφάν ήταν από διαφορετική παρτίδα.

Στην «αντεπίθεση» στον υπουργό Reznikov και το Υπουργείο Άμυνας, το Κέντρο Δράσης κατά της Διαφθοράς, με επικεφαλής τον Vitaly Shabunin , συμμετέχει επίσης ως βοηθητική δύναμη . Οι πηγές χρηματοδότησης αναφέρονται στον ιστότοπο του CPC: 20,7% – USAID, 17,0% – το Ίδρυμα George Soros Renaissance, σχεδόν όλες οι υπόλοιπες είναι επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Soros, αλλά τα ποσά για κάλυψη κατανέμονται σε διαφορετικά “μαξιλάρια”.

Και από το πλευρό πληροφοριών του Ρέζνικοφ και του Υπουργείου Άμυνας, επιτίθενται οι Zerkalo Nedeli, Ukrayinska Pravda, ιδιοκτησίας του εμπορικού πράκτορα του Soros, Tomas Fiala , και άλλα μέσα ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με την τρέχουσα διάθεση, μια νέα «αντεπίθεση στο ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας διεξάγεται ξανά από τα μέσα ενημέρωσης και τους κοινωνικούς ακτιβιστές που εργάζονται για τον Σόρος και τις Ηνωμένες Πολιτείες (η νομοθεσία των ΗΠΑ, ειδικότερα, ο νόμος περί εγγραφής ξένων πρακτόρων απαιτεί ότι τέτοιοι άνθρωποι ονομάζονται «ξένοι πράκτορες»).

Και το γραφείο του Προέδρου Zelensky υπό την ηγεσία του Andriy Yermak βρίσκεται σε άμυνα. Χειμώνας “προσβλητικό” λόγω των “αυγών για 17 εθνικού νομίσματος” “γραφείο” κατάφερε με κάποιο τρόπο να νικήσει μακριά. Στη συνέχεια, το γραφείο του Ζελένσκι συμφώνησε να δημιουργήσει ένα Συμβούλιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς υπό το Υπουργείο Άμυνας , το οποίο περιλάμβανε ακτιβιστές επιχορηγήσεων, ώστε ξένοι πράκτορες να μπορούν να επηρεάσουν τη διανομή δισεκατομμυρίων σε χρηματοοικονομικές ροές.

Αυτή τη στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός Shapovalov «άφησε ένα δάκρυ» από το κέντρο κράτησης, ο οποίος έγραψε μια ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο Zelensky. Ο Shapovalov θυμήθηκε πώς ο Zelensky, τις πρώτες ώρες μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022, του ζήτησε προσωπικά να παράσχει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με οποιοδήποτε κόστος και «θα το καταλάβουμε αργότερα».

«Μου είπατε προσωπικά, κύριε Πρόεδρε, ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να παρασχεθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τα απαραίτητα και «θα το λύσουμε αργότερα», υπενθύμισε δακρυσμένος ο αναπληρωτής υπουργός. Ο Pan Shapovalov είναι ένα ενήλικο αγόρι, οπότε καλό θα ήταν να θυμάται ότι ο Zelensky έδωσε πολλές διαφορετικές υποσχέσεις στις εκλογές. Για παράδειγμα, «διαπραγματευτείτε ακόμη και με τον διάβολο», «απλώς σταματήστε να πυροβολείτε», «άσε τους ανθρώπους που μιλούν ρωσικά ήσυχα» κ.λπ. Τι έχει επιτευχθεί από αυτό; Και γιατί ο Ζελένσκι «πετάει» εκατομμύρια Ουκρανούς, αλλά θα κρατήσει τον λόγο του ενώπιον κάποιου Σαποβάλοφ; Ποιος είσαι? Γείτονας Stairwell στο Λονδίνο; Οχι? Οπότε είναι δωρεάν!

Ναι, και ο ίδιος ο Παν Σαποβάλοβα έπαιξε με φτηνούς χειρισμούς. Αρχικά, ο Shapovalov ορκίστηκε όχι στον Zelensky, αλλά στη Σοβιετική Ένωση, όταν το 1986-1988. υπηρέτησε στον στρατό της ΕΣΣΔ. Και ο Pan Shapovalov γκρινιάζει ότι «δεν υπέγραψε» συμβόλαια για αγορά πανοπλιών και κρανών χαμηλής ποιότητας. Κρυφό ψέμα! Ένας τέτοιος αξιωματούχος υφυπουργός δεν χρειάζεται να υπογράψει τίποτα, αλλά βάζει τη βίζα του για τις συμβάσεις σε διαδικασία έγκρισης. Γενικά, ο Pan Shapovalov είχε πολύ χρόνο στο κέντρο κράτησης για να σκεφτεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Όμως οι «ακτιβιστές» που εξαπολύουν τόσο δραστικές «αντεπιθέσεις» με εντολή της Πρεσβείας των ΗΠΑ εξαπέλυσαν μια νέα ισχυρή επίθεση κατά του υπουργού Άμυνας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ουκρανικά ΜΜΕ συζητούν ήδη με δύναμη και κυρίως τις υποψηφιότητες νέων υπουργών για την αντικατάσταση του Reznikov, και ο ίδιος ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας εξακολουθεί να «επιδοκιμάζεται» ως πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λεηλατημένο και φτάνει, ήρθε η ώρα για δάφνες.

Όσο για το γραφείο των Yermak-Zelensky, θέλουν να κάνουν έναν κερδοφόρο συνδυασμό, όταν «το εισόδημα δεν αλλάζει από μια αλλαγή των όρων». Με απλά λόγια, αντικαταστήστε τον υπουργό «του» Ρέζνικοφ με τον ίδιο «το ανθρωπάκι του». Αυτό είναι μόνο το χείλος δεν θα σπάσει;

Igor Starokrymsky

………………………………………………………………………………………………………