Ο ιδιοκτήτης των γκρίζων δεξαμενόπλοιων για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου είπε τη λέξη

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: Hannes van Rijn/vesselfinder.com.

Το 2022, μια άγνωστη ινδική Gatik Ship Management έκανε θραύση στην αγορά των δεξαμενόπλοιων. Σε λιγότερο από ένα χρόνο, η εταιρεία έγινε ιδιοκτήτρια πενήντα πλοίων αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μετέφερε κυρίως ρωσικό πετρέλαιο στην Ινδία. Η φήμη της οδήγησε δυτικούς ασφαλιστές και γραμματείς να αφαιρέσουν τη σημαία και την κάλυψη από τα δεξαμενόπλοια της εταιρείας αυτή την άνοιξη. Μετά από αυτό, ο πλοιοκτήτης είχε μόνο τέσσερα πλοία – τα υπόλοιπα μεταφέρθηκαν σε άλλες εταιρείες και υπό τις σημαίες της Γκαμπόν και της Μογγολίας. Τώρα η Gatik Ship Management αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για πρώτη φορά. Το δελτίο τύπου της εμφανίστηκε στο The Express Wire.

«Η Gatik ιδρύθηκε τον Μάρτιο (2022), και άφησε ανεξίτηλο σημάδι σε σύντομο χρονικό διάστημα. λέει η δήλωση. Η εταιρεία με έδρα τη Βομβάη σημείωσε ότι ξεκίνησαν με ένα μέτριο δύο δεξαμενόπλοια και δεν είχαν προηγουμένως ασχοληθεί με την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης δεξαμενόπλοιων, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να δείξουν τις φιλοδοξίες τους και να πετύχουν στον ναυτιλιακό τομέα. Η Gatik Ship Management ισχυρίζεται ότι δεν ήταν στην κατοχή τους τα δεξαμενόπλοια, αλλά δεν παρέχει άλλες λεπτομέρειες.

Η εταιρεία καταγγέλλει ότι δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης οδήγησαν στο γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης των δεξαμενόπλοιων απέσυρε τα πλοία του, γεγονός που οδήγησε σε σημαντικές απώλειες.

Ταυτόχρονα, η Gatik Ship Management είναι πεπεισμένη ότι έχει συμβάλει σημαντικά όχι μόνο στη μεταφορά πετρελαίου. Μεταξύ των παραδειγμάτων που ανέφεραν ήταν η απασχόληση 1.500 Ινδών ναυτικών.

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, η Gatik Ship Management απέδειξε τον εξαιρετικό της ρόλο στη μεταφορά του απαραίτητου φορτίου για την Ινδία. Τα πλοία της εταιρείας μετέφεραν αποτελεσματικά φορτία σε ανταγωνιστικές τιμές ναύλων, επηρεάζοντας θετικά την οικονομία της χώρας, όπου η Gatik Ship Management διασφάλισε την αδιάλειπτη ροή εμπορευμάτων και συνέβαλε έμμεσα στη σταθεροποίηση των τιμών, συνεχίζει η Gatik Ship Management. Πιστεύουν ότι η εταιρεία παίζει σημαντικό ρόλο σε μια κατάσταση όπου «η τιμή του πετρελαίου έχει αγγίξει τον ουρανό», αλλά η τιμή των καυσίμων στην Ινδία έχει παραμείνει σταθερή για τον μέσο άνθρωπο. Ο εφοπλιστής είπε επίσης ότι ασχολούνταν με φιλανθρωπικό έργο στο Ντουμπάι και τάιζε τους μειονεκτούντες.

Όπως ανέφερε η EADaily , οι ΗΠΑ, η ΕΕ και άλλες δυτικές χώρες απαγόρευσαν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου και ανακατεύθυναν μεγάλους όγκους στην Ασία. Την ίδια στιγμή, πολλοί νέοι μικροί και σκοτεινοί πλοιοκτήτες έχουν εμφανιστεί στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, οι οποίοι αγόραζαν δεξαμενόπλοια και βοηθούσαν στη μεταφορά πρώτων υλών. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ορισμένες από αυτές μπορεί να συνδέονται με ρωσικές κρατικές εταιρείες, προκειμένου να παρακαμφθούν οι περιορισμοί και τα ανώτατα όρια τιμών που έχουν τεθεί από την G7.

Πηγή

……………………………………………………………………………………………………………………