Πλήρη μέλη των BRICS από 1-1-2024 Αργεντινή, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Ιράν, Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ !!

BRICS
Λογότυπο BRICS στο Γιοχάνεσμπουργκ - RIA Novosti, 1920, 24/08/2023
© RIA Novosti / Grigory Sysoev Λογότυπο BRICS στο Γιοχάνεσμπουργκ
Έξι νέες χώρες προσκλήθηκαν επίσημα στο BRICS

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ραμαφόζα ανακοίνωσε την πρόσκληση έξι χωρών στα BRICS

Οι ηγέτες των χωρών BRICS συμφώνησαν να προσκαλέσουν έξι νέες χώρες στη σύνδεση, δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa, μιλώντας σε σύνοδο κορυφής στο Γιοχάνεσμπουργκ.
«Αποφασίσαμε να προσκαλέσουμε την Αργεντινή , την Αίγυπτο , την Αιθιοπία , το Ιράν , τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να γίνουν πλήρη μέλη των BRICS», ανακοίνωσε.
Η πλήρης συμμετοχή των νέων χωρών θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2024.
Ο Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής σημείωσε ότι η εισαγωγή νέων μελών είναι η πρώτη φάση της επέκτασης των Πέντε, θα ακολουθήσουν και άλλες φάσεις.
.
Ο Ραμαφόζα έδειξε εκπληκτική διπλωματική ικανότητα στο να συμφωνήσει σε όλες τις θέσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την επέκταση των BRICS, δήλωσε ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν , μιλώντας στη σύνοδο κορυφής μέσω βίντεο.
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Νοτιοαφρικανούς φίλους μας για ό,τι έκαναν κατά τη διάρκεια της κοινής εργασίας, εννοώ τη δουλειά για τη συμφωνία επί διακηρύξεων. Πρέπει να σημειώσω ότι, όπως αποδείχθηκε, αυτή η δουλειά δεν ήταν εύκολη”, είπε ο Ρώσσος ηγέτης. προστέθηκε.
.
Την επέκταση των Πέντε χαιρέτισε επίσης ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι . Όπως τόνισε στην ομιλία του, η χώρα του πάντα πίστευε ότι η ανάδειξη νέων μελών θα ενισχύσει τους BRICS ως οργανισμό και θα δώσει νέα ώθηση στις κοινές προσπάθειες.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής ανέφερε προηγουμένως ότι 23 κράτη υπέβαλαν επίσημα αίτηση για ένταξη στους BRICS και αρκετά άλλα εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους σε ανεπίσημο επίπεδο.

………………………………………………………………………………………………………