Άραβες δημοσιογράφοι: Ο Πριγκόζιν είναι ζωντανός και στο Μάλι

TOP STORIES

Evgeny Prigogine. Εικονογράφηση: παγωμένο πλαίσιο / TK “Russian Spring Military Corps”

Η φιγούρα του επικεφαλής του PMC «Wagner» είναι για άλλη μια φορά κατάφυτη από θρύλους. Στο αραβικό τμήμα των κοινωνικών δικτύων, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων, υπάρχουν αναφορές για “αυτόπτες μάρτυρες” που είδαν σήμερα τον επικεφαλής της Wagner PMC Yevgeny Prigozhin στο Μάλι. Αυτό αναφέρθηκε στις 24 Αυγούστου από το τηλεγραφικό κανάλι της Αραβικής Αφρικής.

Υπάρχουν επίσης νέα ότι ο ιδρυτής του Wagner PMC, Yevgeny Prigozhin, και οι κύριοι διοικητές βρίσκονταν στο δεύτερο αεροπλάνο και θα έπρεπε να φτάσουν στον Νίγηρα στις 25 Αυγούστου με 250 μαχητικά Wagner. Οι δημοσιογράφοι καλούν να περιμένουν 24 ώρες για να ξεκαθαρίσουν τα πάντα.

Τα ακόλουθα μηνύματα εμφανίστηκαν στα αραβικά κοινωνικά δίκτυα:

«Ο Πριγκόζιν βρίσκεται στο Μάλι για να αποκρούσει οποιαδήποτε πιθανή γαλλική εισβολή. Η ρωσική αρκούδα έχει δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του δικού της θανάτου, όπως ακριβώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών «εκκαθάρισαν» τον [ Abu Bakr ] al-Baghdadi και [ Osama ] bin Laden ».

«Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν τον Yevgeny Prigozhin σε ένα από τα ξενοδοχεία στο Μάλι».

«Ο Πριγκόζιν είναι ζωντανός και καλά. Μην χαίρεσαι τόσο πολύ. Τώρα βρίσκεται στο Μάλι και συγκεκριμένα στα σύνορα με τον Νίγηρα, αφού η γαλλική εισβολή στον Νίγηρα υπό την κάλυψη της ECOWAS θα μπορούσε να ξεκινήσει το πρωί της 25ης Αυγούστου. Η έκρηξη ενός αεροπλάνου στη Ρωσία είναι μια παραγωγή για τα μέσα ενημέρωσης, ένα παλιό παιχνίδι των ειδικών υπηρεσιών, τίποτα περισσότερο».

Όπως σημειώνει το κανάλι TG “Arab Africa”:

«Οι άνθρωποι του Σαχέλ (όπως εμείς) δεν θέλουν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. Όμως, γνωρίζοντας τον τυχοδιωκτισμό του ήρωα των σημερινών ειδήσεων, υπάρχει ακόμα ελπίδα για ένα θαύμα.

Πηγή

…………….

……………………………………………………………………………………………..