Ο Πρόεδρος του Καζακστάν θα λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής των BRICS

BRICS

Kassym-Jomart Tokayev. Απεικόνιση: Υπηρεσία Τύπου του Προέδρου του Καζακστάν

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS σε μορφή τηλεδιάσκεψης, αναφέρει σήμερα, 23 Αυγούστου, η υπηρεσία Τύπου του αρχηγού της Δημοκρατίας του Καζακστάν.

«Στις 24 Αυγούστου, ο αρχηγός του κράτους Kassym-Jomart Tokayev θα λάβει μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνάντηση του Διαλόγου των Αρχηγών Κρατών σε μορφή BRICS Plus, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 15ης Συνόδου Κορυφής BRICS στο Γιοχάνεσμπουργκ. λένε οι πληροφορίες.

Όπως σημειώνεται στην υπηρεσία Τύπου, ο Πρόεδρος του Καζακστάν θα μιλήσει στη συνάντηση ως ασκών καθήκοντα προέδρου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Νότιας Αφρικής, Cyril Ramaphosa .

Η σύνοδος κορυφής των BRICS διεξάγεται στη Νότια Αφρική από τις 22 έως τις 24 Αυγούστου. Σε αυτό συμμετέχουν ηγέτες και αρχηγοί κυβερνήσεων περισσότερων από 60 χωρών. Ταυτόχρονα, 23 κράτη εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στον οργανισμό.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής μέσω βίντεο. Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είναι παρών στο φόρουμ απευθείας από τη Ρωσική Ομοσπονδία .

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………….