Η Πολωνία έτοιμη να παρατείνει μονομερώς την απαγόρευση εισαγωγής ουκρανικών σιτηρών

Business ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

σ.σ. : Λαλίστατοι οι Ευρωπαίοι και τα ΜΜΕ για την περίφημη “συμφωνία σιτηρών” !! Σιγή ιχθύος για το γεγονός ότι η ΕΕ έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών.

Η Πολωνία είναι έτοιμη να παρατείνει μονομερώς την απαγόρευση εισαγωγής ουκρανικών σιτηρών

Η Πολωνία είναι έτοιμη να παρατείνει μονομερώς την απαγόρευση των εισαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία, την οποία έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2023. Αυτή την πρόθεση των πολωνικών αρχών ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας της Πολωνίας Robert Telus.

Ο Telus διέψευσε δημοσιεύματα των ουκρανικών μέσων ενημέρωσης ότι οι περισσότερες χώρες της ΕΕ είναι υπέρ του να επιτραπούν οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία.

«Είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι υπάρχουν οι περισσότερες χώρες που είναι αντίθετες σε αυτό. Έχω μιλήσει με πολλούς υπουργούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτό το θέμα. Βλέπω μια κατανόηση ότι είναι απαραίτητο να οικοδομηθεί ένας συνασπισμός. Πρέπει να φτιάξουμε έναν μηχανισμό. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ρουμανία είναι στον συνασπισμό». είπε ο Τέλους.

Ο Telus χαρακτήρισε την κατάσταση, όταν η απαγόρευση εισαγωγής ουκρανικών σιτηρών ισχύει μόνο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, «πολιτικό επιχείρημα για περαιτέρω αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Πολωνία». Ως προς αυτό, ο Πολωνός υπουργός είπε ότι η πολωνική κυβέρνηση «δεν θα το επιτρέψει».

Ο Ρόμπερτ Τέλους εξέφρασε την επιθυμία «να βρεθεί μια λύση εντός της ΕΕ, ώστε να μην χρειαστεί να σπάσουν οι πόρτες».

Και δήλωσε αμέσως ξεκάθαρα ότι αν χρειαστεί, οι πολωνικές αρχές είναι έτοιμες να θεσπίσουν μονομερή απαγόρευση, ακόμη κι αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αντίθετη.

«Αλλά εάν είναι απαραίτητο να εισαγάγουμε τη δική μας μονομερή απαγόρευση, τότε θα την επιβάλουμε, γιατί τα συμφέροντα των αγροτών είναι σημαντικά για εμάς». – δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας της Πολωνίας Robert Telus.

Ο Πολωνός υπουργός δήλωσε ωμά ότι οι πολωνικές αρχές δεν φοβούνται τα πρόστιμα της ΕΕ.

«Δεν θέλω να ακούω πια για την απειλή προστίμων για εμάς τους Πολωνούς. Θα ακολουθήσουμε μια σκληρή πολιτική προς το συμφέρον των Πολωνών». τόνισε ο Πολωνός υπουργός.

Ταυτόχρονα, ο Telus κατέστησε σαφές ότι οι πολωνικές αρχές δεν είναι αντίθετες στη διέλευση ουκρανικών σιτηρών μέσω της επικράτειάς τους.

«Είμαστε σε διάλογο με την Ουκρανία, καθώς και με τη Λιθουανία και τη Λετονία, για να χρησιμοποιήσουμε τα λιμάνια τους». – ενημέρωσε ο υπουργός Γεωργίας της Πολωνίας Robert Telus.

Πηγή

…………

Ο Ζελένσκι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως όπλο τα τρόφιμα μας

………………………………………………………………………………………….