Αυτοί είναι οι …προστάτες μας μέχρι θανάτου του ΝΑΤΟ!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ

Γερμανία: Σύλληψη Αμερικανών στρατιωτών για δολοφονία 28χρονου – Δε θα δικαστούν στη Γερμανία λόγω ετεροδικίας!

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες συνελήφθησαν στη Γερμανία κατηγορούμενοι για τον θάνατο ενός νεαρού άνδρα κατά τη διάρκεια καυγά που ξέσπασε σε τοπική γιορτή στα δυτικά της χώρας, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.

«Μετά τη δολοφονία ενός 28χρονου άνδρα, συνελήφθησαν δύο ύποπτοι… Είναι Αμερικανοί στρατιώτες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Κυριακή η αστυνομία στην πόλη Τρέβς.

Ο θάνατος του 28χρουνου σημειώθηκε όταν ξέσπασε μικροκαβγάς μεταξύ πολλών ανθρώπων κατά τη διάρκεια τοπικής γιορτής στην μικρή πόλη Γουιτλιχ, στην πολιτεία της Ρηνανίας-Παλατινάτου, το βράδυ του Σαββάτου.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, το θύμα «μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου» και «τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, τράπηκαν σε φυγή από τον τόπο του εγκλήματος», ανέφερε η αστυνομία, επικαλούμενη μάρτυρες.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία ταυτοποιήθηκαν άμεσα δύο μέλη της ομάδας που διέφυγε από τη σκηνή του εγκλήματος, ηλικίας 25 και 26 ετών, τα οποία η αστυνομία συνέλαβε και στη συνέχεια παρέδωσε στις αρχές επιβολής του νόμου των ΗΠΑσύμφωνα με το καταστατικό των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ.

«Δεν έχουμε βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο εδώ», ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής, σύμφωνα με τον τοπική Τύπο, ενώ ο συνταγματάρχης Κέβιν Κρόφτον, της αμερικανικής αεροπορικής βάσης Spangdahlem έκανε λόγο για «αφόρητη τραγωδία» και ευχαρίστησε την τοπική αστυνομία και τους κατοίκους για τη «συνεργασία και την υπομονή τους όσο εξελίσσεται η έρευνα».

Να σημειωθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν στρατεύματα στη Γερμανία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ο αριθμός τους μειώθηκε μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου από περίπου 200.000 στρατιώτες το 1990 σε 34.500 σήμερα.

kosmodromio.gr, BILD