Ο Ινδικός πετρελαϊκός γίγαντας της Ασίας πέταξε το δολάριο και πλήρωσε με ρουπίες !!

Business

αμερικάνικα δολάρια. Φωτογραφία: Rick Wilking / Reuters

ΑΛΦΕΙΟΣ : Η αρχή του τέλους ; Μόλις τον προηγούμενο Ιούλιο η Ινδία υπέγραψε συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να διακανονίζει το εμπόριο σε ρουπίες αντί για δολάρια και αμέσως ξεκίνησε στην πράξη !!

Οσονούπω έρχεται και το χρυσό νόμισμα των BRICS , που όπως λένε, θα έχει μια ισοτιμία 1 = 55 δολάρια !!

…………………………

Ο πετρελαϊκός γίγαντας της Ασίας απέρριψε το δολάριο

Η Ινδία έκανε ένα νέο βήμα στον δύσκολο δρόμο της αποδολαριοποίησης. Ο κολοσσός διύλισης πετρελαίου από αυτή τη χώρα μεταπήδησε στις συναλλαγές σε εθνικά νομίσματα με τα ΗΑΕ. Αυτό αναφέρει η τουρκική έκδοση Dunya.

Μιλάμε για το κορυφαίο ινδικό διυλιστήριο πετρελαίου Indian Oil Corp, το οποίο αγόρασε περισσότερα από ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου από την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι. Και είναι σε ρουπίες.

Το ακριβές ποσό της συναλλαγής δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί. Τα μέρη συνήψαν συμφωνία στις 14 Αυγούστου, ορίζοντας μεταξύ των όρων διακανονισμού σε εθνικά νομίσματα.

Η EADaily υπενθυμίζει ότι νωρίτερα τα ΗΑΕ απέστειλαν 25 κιλά χρυσού στην Ινδία ύψους 128,4 εκατομμυρίων ρουπιών. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί της αγοράς αποκαλούν τη νέα συμφωνία για το πετρέλαιο ορόσημο και συμβολική.

………………………………………………………………………………………………..