Διεθνής ψεύτης Ζελένσκι: “42 F-16 μας δίνει η Ολλανδία” !! «Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε πόσα από τα 42 F-16 θα παραδώσουμε στην Ουκρανία» τον ξεφτίλισε ο Μαρκ Ρούτε !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Φωτογραφία: Sergei Supinsky / AFP

σ.σ. : Μια ελληνική παροιμία λέει : “δώσε αέρα στον χωριάτη … θα σου ανέβει στο κρεβάτι” !! Καλά τους κάνει και τους πάει … “πιπ κορν” !! Αυτοί τον εκκόλαψαν και βγήκε από το αυγό το φίδι !!

Η Ολλανδία θα μεταφέρει 42 F-16 στο Κίεβο. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την ενίσχυση της αεροπορικής ασπίδας της Ουκρανίας. F-16. Αεροσκάφη που θα χρησιμοποιήσουμε για να κρατήσουμε τους Ρώσους τρομοκράτες μακριά από πόλεις και χωριά της Ουκρανίας. Ο Mark Rutte (Πρωθυπουργός της Ολλανδίας) και εγώ συμφωνήσαμε για τον αριθμό των F-16 που θα δοθούν στην Ουκρανία – μετά την εκπαίδευση των πιλότων και των μηχανικών μας. 42 αεροσκάφη. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Ευχαριστώ Ολλανδία! έγραψε ο Ζελένσκι στο κανάλι του στο Telegram.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, υπάρχουν μόνο 42 μαχητές στη χώρα, όπως είπε ο πρωθυπουργός Ρούτε, αναφέρει το Reuters.

«Η Ολλανδία δεν μπορεί ακόμη να προσδιορίσει πόσα από τα 42 μαχητικά F-16 θα παραδώσουν στην Ουκρανία». σημείωσε.

Τώρα η χώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο, διαθέτει 24 μαχητικά F-16, τα οποία θα αποσυρθούν από την υπηρεσία μέχρι τα μέσα του 2024, ενώ άλλα 18 είναι προς πώληση.

Θυμηθείτε ότι νωρίτερα ο Zelensky ανέφερε ότι είχε φτάσει στην Ολλανδία για συνάντηση με τον Rutte για να συζητήσουν την προμήθεια F-16.

«Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης εκπλήσσονται, για να το θέσω ήπια, από τα λόγια του Ζελένσκι για τον αριθμό των F-16 που έχω. Ο. Πρωθυπουργός της Ολλανδίας Rutte. Παραθέτω τον ιστότοπο GeenStijl: «Σε τυπικό ουκρανικό στυλ, ο Ζελένσκι προσδοκά και πάλι την πραγματικότητα με την ελπίδα να επιβάλει κάτι. Ήδη μιλάει για την υπόσχεση παράδοσης 42 F-16, ενώ ούτε ο Rutte ούτε ο Ollongren (Ολλανδός υπουργός Άμυνας –  Auth .) κάνουν λόγο για νούμερα. Και σε κάθε περίπτωση, τα αεροπλάνα δεν θα παραδοθούν κατά τη διάρκεια του πολέμου», σχολιάζει ο Βλαντιμίρ Κορνίλοφ , πολιτικός παρατηρητής του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya, στο τηλεγραφικό του κανάλι.

Πηγή

………………………………………………………………………………………………