Τζιχάντ κατά της Αλγερίας κήρυξαν οι ισλαμιστές Azawad !! Ζητούν δικό τους κράτος !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγωνιστές του Κινήματος Azavad. Εικονογράφηση: Jaridata al-Quds al-Arabiy

σ.σ. : “ισλαμικό κράτος” εδώ … “ισλαμικό κράτος” εκεί … και η γνωστή φόρμουλα αυτών που κινούν τα νήματα πίσω από τις κουρτίνες !! Σιγά μην άφηναν τα πράγματα να κυλήσουν μακριά από τα χέρια τους … Πάρτε παράδειγμα τι συμβαίνει τόσα χρόνια στη Συρία και τη Λιβύη …

Θέλουμε το δικό μας κράτος: ο Azawad ανακοινώνει κινητοποίηση και τζιχάντ κατά της Αλγερίας

Το δίκτυο διαδίδει πληροφορίες ότι οι μαχητές του Azawad κηρύσσουν κινητοποίηση και τζιχάντ για να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος στη νότια Αλγερία. Αυτό αναφέρει το τηλεγραφικό κανάλι «Arab Africa».

Αυτό συμβαίνει με φόντο τις συγκρούσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Μάλι και μονάδες του Wagner PMC.

Επιπλέον, το κίνημα Azawada κατηγόρησε την Αλγερία για συνενοχή με το Wagner PMC και της παρείχε βάσεις στην επικράτειά του.

Την ίδια στιγμή, οι ομάδες του «Ισλαμικού Κράτους» στο Σαχέλ κινητοποιούν ενεργά τον πληθυσμό των βόρειων περιοχών του Μάλι στις τάξεις τους. Προπαγανδιστές έχουν εντοπιστεί στις τοπικές αγορές να στρατολογούν για τις μονάδες τους.

Μάλι. Το κίνημα “Azawad” κηρύσσει τον πόλεμο στο PMC “Wagner” και στον στρατό της χώρας

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συντονιστικού συμβουλίου του κινήματος Azawad, Muhammad al-Maulud Ramadan , οι μάχες που ξέσπασαν στην περιοχή Bir στο Azawad στα βόρεια της χώρας διήρκεσαν μέχρι αργά το βράδυ και έληξαν με την υποχώρηση των κυβερνητικών μονάδων:

«Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Μάλι και για εμάς αυτό αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της εκεχειρίας και της ειρηνευτικής συμφωνίας (που συνήφθη με τη μεσολάβηση της Αλγερίας το 2015 – εκδ.). Από εδώ και πέρα, βρισκόμαστε σε πόλεμο με τις δυνάμεις του Μάλι και του Βάγκνερ».

Πηγή

……………………………………………………………………………………………