Δικαστικοί επιμελητές έχουν ιδρύσει εταιρείες διαχείρισης δανείων… που δεν υφίστανται !!

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλειστηριασμοί: Τα funds ζητούν προμήθειες κι επιβάλλουν πέναλτι σε δικαστικούς  επιμελητές! | ROSA.GR

[ Σύνταγμα της Ελλάδος / Άρθρο 17 / 1. H ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Kράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος. 2. Kανένας δεν στερείται την ιδιοκτησία του, παρά μόνο για δημόσια ωφέλεια που έχει αποδειχθεί με τον προσήκοντα τρόπο… ]

[ Δικαστικοί επιμελητές έχουν ιδρύσει εταιρείες διαχείρισης δανείων… που δεν υφίστανται !! ] … Δεν υφίστανται … Δεν υφίστανται … Δεν υφίστανται … Δεν υφίστανται … !!!

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους πλειστηριασμούς και τον αδίστακτο τρόπο που λειτουργούν τα funds που υπογράφουν συμφωνητικά με δικαστικούς επιμελητές ζητώντας προμήθειες και επιβάλλοντας κυρώσεις αν καθυστερήσουν να πάρουν τα σπίτια του λαού.

Αυτά αποκαλύπτει το τετρασέλιδο ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις και ενός δικαστικού επιμελητή, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Open.

Από το έγγραφο προκύπτουν τρία ζητήματα:

Υπάρχει σύμβαση μεταξύ της εταιρείας και του δικαστικού επιμελητή
Σε περίπτωση που καθυστερήσει ο δικαστικός επιμελητής τις ενέργειες, καλείται από την εταιρεία να της καταβάλει πέναλτι 500 ευρώ ανά περίπτωση. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο όρος της συμφωνίας, «σε περίπτωση που ο δεύτερος συμβαλλόμενος (σ.σ.: ο επιμελητής) καθυστερήσει τη διενέργεια των ενεργειών που του ζητήθηκαν, η παρούσα σύμβαση λύεται και ο δεύτερος συμβαλλόμενος αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει στην πρώτη ως ποινή το ποσό των 500 ευρώ ανά περίπτωση». Πηγή: www.rosa.gr

…………..

“Βόμβα” από Εισαγγελέα Εφετών: Ζητεί έρευνα για “παραβίαση δικαστικού απορρήτου” για την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα funds – Στο “στόχαστρο” η Τράπεζα Ελλάδος

Δικηγόροι του ΔΣΘ παρεμβαίνουν με καταγγελίες εναντίον των funds

Όλα τα κοράκια μαζί στα funds !! Ο γιος του Αρεοπαγίτη Ντογιάκου, τα παιδιά του Σιούφα, ο Πάτσης, κόμματα της Βουλής, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, επιμελητές !!

Θήβα: Μια ολόκληρη πόλη στο δρόμο για να αποτραπεί ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Μπακογιάννη: Αν δεν πλειστηριάζονται οι πρώτες κατοικίες, δεν θα δίνουν δάνεια οι τράπεζες !! Ψηφίστε τους !!

…………..

Τα Funds απειλούν ακόμη και δικαστικούς επιμελητές – Τι αποκαλύπτεται σε έγγραφο

Ο πρόεδρος του συλλόγου δικαστικών επιμελητών για τις απειλές-απαιτήσεις των Funds

Άγριες πρακτικές εταιρειών διαχείρισης δανείων – Έγγραφα φωτιά

Ο Κώστας Μπούλιας, δικαστικός επιμελητής, καταγγέλλει πως μία τέτοια σύμβαση έφτασε στα χέρια του το 2016 από συνάδελφο: «Τον κατήγγειλα στον Σύλλογο της Αθήνας που ανήκων. Έγιναν οι ενέργειες και αυτός ο κύριος έχει ήδη καταδικαστεί σε α’ και β’ βαθμό» , γράφει το ethnos.gr !!

Όπως λέει, αυτό συμβαίνει πάνω από 6-7 χρόνια.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτά δεν υπάρχουν, εμείς είμαστε δημόσιοι, άμεσοι λειτουργοί και δεν υπάρχουν συμβάσεις μεταξύ μας. είμαστε εκτελεστικά όργανα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Όλα αυτά είναι παράνομα, είναι ξεκάθαρο», τονίζει.

Έπειτα, ο κ. Μπούλιας γνωστοποίησε: «Έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και εναντίον του κυρίου με την εταιρεία που εκπροσωπεί και εναντίον μιας άλλης εταιρείας, από τις 13 Μαΐου στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου και μέχρι σήμερα περιμένω. Πέρσι έκανα δύο επαφές μία με τον γραμματέα του υπ Δικαιοσύνης και εκ των υστέρων με το υπουργείο Ανάπτυξης όπου κατέθεσα τον φάκελο με τη μηνυτήρια αναφορά μου. τα γνωρίζουν, τα ξέρουν, αλλά σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα».

«Σίγουρα με συζητήσεις που έχω κάνει και γνωρίζω, σίγουρα είναι από 150 έως 300 συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν αναγκαστεί να υπογράψουν συμβάσεις με αυτές τις εταιρείες», προσθέτει.

Μάλιστα, καταγγέλλει επίσης ότι «εν ενεργεία δικαστικοί επιμελητές έχουν ιδρύσει εταιρείες διαχείρισης δανείων που δεν υφίστανται»: «4-5 εταιρείες έχουν ιδρυθεί από άλλους συναδέλφους που έχω καταγγείλει επίσημα, και παίρνουν από τα funds την τεράστια ύλη, εκατομμύρια επιδόσεις εκτελέσεις κλπ και υπογράφουν συμβάσεις με συναδέλφους και με “μίζα” που ζητάνε έχουν συνεργαστεί με 200-300 σε όλη την Ελλάδα και κάνουν τις δουλειές τους. Αυτό είναι παράνομο και καταχρηστικό».

«Εγώ έχω καταγγείλει και προφορικά και επίσημα και στον Σύλλογό μου και στην Ομοσπονδία για όλη αυτή την ιστορία και μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα», καταλήγει.

…………………

σ.σ. : Σχετικά δείτε αυτό το βίντεο … ιδιαίτερα μετά το 1.47.50 λεπτό !!

……………………………………………………………………………………………