Το ρωσσικό Υπ.Εσ. θέτει τρεις Ουκρανούς στρατιωτικούς ηγέτες στη λίστα καταζητούμενων

News
Το κτίριο του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας - RIA Novosti, 1920, 14.08.2023
© RIA Novosti / Maxim Blinov Το κτίριο του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσσικής Ομοσπονδίας. Φωτογραφία αρχείου

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσσίας έθεσε στη λίστα καταζητούμενων τρεις διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας λόγω των βομβαρδισμών του Ντονμπάς

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσσίας έθεσε στη λίστα καταζητούμενων τρεις Ουκρανούς στρατιωτικούς που κατηγορούνται ερήμην ότι βομβάρδισαν το Ντονμπάς, όπως προκύπτει από τη νομαρχιακή βάση δεδομένων των καταζητούμενων, μεταδίδει το RIA Novosti.
.
Τον Ιούλιο, η Ρωσσική Ερευνητική Επιτροπή απήγγειλε κατηγορίες ερήμην σε τρεις Ουκρανούς στρατιωτικούς, συμπεριλαμβανομένου του Yevgeny Moysyuk, πρώην διοικητή των στρατευμάτων αεροπορικής επίθεσης. Οι κατηγορούμενοι κατηγορούνται ότι βομβάρδισαν τους οικισμούς του Ντονμπάς από τις μονάδες τους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πάνω από 100 άτομα.
.
Εκτός από τον Moysyuk, απαγγέλθηκαν κατηγορίες και κατά του πρώην διοικητή της επιχειρησιακής-τακτικής ομάδας “Vostok” Igor Palahnyuk, του επικεφαλής του κοινού επιχειρησιακού αρχηγείου στη ζώνη JFO Andrey Kovalchuk.
«Η βάση της έρευνας: καταζητείται βάσει του άρθρου του Ποινικού Κώδικα», αναφέρουν οι κάρτες και των τριών στρατιωτικών.
.
Όπως ανέφερε τον Απρίλιο το γραφείο αντιπροσωπείας του DPR στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού Θεμάτων που σχετίζονται με Εγκλήματα Πολέμου της Ουκρανίας (JCCC), 4.600 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Φεβρουάριο του 2022 λόγω βομβαρδισμών από το καθεστώς του Κιέβου της DPR, LPR και απελευθερωμένες περιοχές των περιοχών Kherson και Zaporozhye. , συμπεριλαμβανομένων 134 παιδιών. Η αντιπροσωπεία του LPR στο JCCC στα τέλη Φεβρουαρίου σημείωσε ότι από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, 192 άτομα, μεταξύ των οποίων 22 παιδιά, σκοτώθηκαν λόγω βομβαρδισμού του εδάφους της δημοκρατίας από ουκρανικά στρατεύματα, τραυματίστηκαν 465 άμαχοι.

………………………………………………………………………………………………….