Μάλι. Το κίνημα “Azawad” κηρύσσει τον πόλεμο στο PMC “Wagner” και στον στρατό της χώρας

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγωνιστές του Κινήματος Azavad. Εικονογράφηση: Jaridata al-Quds al-Arabiy

Το κίνημα Azawad κήρυξε τον πόλεμο στις Ένοπλες Δυνάμεις του Μάλι και στο Wagner PMC. Αυτό αναφέρει το τηλεγραφικό κανάλι «Arab Africa».

Στο Μάλι σημειώθηκε ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων του ένοπλου κινήματος Azawada και των ενόπλων δυνάμεων του Μάλι, που επιχειρούν με την υποστήριξη του Wagner PMC, αναφέρουν τοπικές πηγές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συντονιστικού συμβουλίου του κινήματος Azawad, Muhammad al-Maulud Ramadan , οι μάχες που ξέσπασαν στην περιοχή Bir στο Azawad στα βόρεια της χώρας διήρκεσαν μέχρι αργά το βράδυ και έληξαν με την υποχώρηση των κυβερνητικών μονάδων:

«Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Μάλι και για εμάς είναι μια ξεκάθαρη παραβίαση της εκεχειρίας και της ειρηνευτικής συμφωνίας (που μεσολάβησε η Αλγερία το 2015). Από εδώ και πέρα, βρισκόμαστε σε πόλεμο με τις δυνάμεις του Μάλι και του Βάγκνερ».

Σύμφωνα με άλλη πηγή, οι συγκρούσεις έληξαν λόγω καιρικών συνθηκών και την έναρξη του σκότους, αλλά:

«… μπορούν να ξαναρχίσουν ανά πάσα στιγμή, γιατί οι Ρώσοι έχουν συσκευές νυχτερινής όρασης που τους επιτρέπουν να πολεμούν τη νύχτα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βάγκνερ έχει ισχυρή παρουσία σε μια σειρά από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, συμμετέχοντας σε μια σειρά συγκρούσεων στην περιοχή.

Πηγή

……………………………………………………………………………………………………..