Η Αλγερία κλείνει τον εναέριο χώρο στη Γαλλία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος της Αλγερίας Abdelmadjid Tebboun και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron. Εικονογράφηση: Κανάλι Arabica TG

Η Αλγερία έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη και η απαγόρευση ισχύει και για κυβερνητικά αεροσκάφη. Αυτό αναφέρει το Voice of the Arabs .

Με μεγάλο βαθμό πιθανότητας, αυτό το βήμα συνδέεται με την ασταθή κατάσταση στον Νίγηρα και την επιθυμία της Γαλλίας να επιλύσει την κρίση με τη βία.

Όπως επισημαίνει η Φωνή των Αράβων:

«Παρεμπιπτόντως, οι Αλγερινοί συχνά κλείνουν τον εναέριο χώρο στους Γάλλους. Η τελευταία φορά που το έκαναν αυτό ήταν τον Οκτώβριο του 2021, επειδή ο [Εμμανουέλ] Μακρόν προσέβαλε τη χώρα τους σχετικά με την υποτιθέμενη φανταστική ιστορία της Αλγερίας: δηλαδή, αυτοί οι τύποι μπορούν να το κάνουν με μία μόνο λέξη, για να μην αναφέρουμε πιο σοβαρά πράγματα. Ο αλγερινός στρατιωτικός «αγαπά» τη … Γαλλία.

Όπως ανέφερε προηγουμένως η EADaily , ο πρόεδρος της Αλγερίας Abdelmajid Tebboun αντιτάχθηκε σε πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Δημοκρατία του Νίγηρα, όπου ο αρχηγός του κράτους, Mohammed Bazum, απομακρύνθηκε από την εξουσία ως αποτέλεσμα της εξέγερσης της 26ης Ιουλίου :

«Η στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα αποτελεί άμεση απειλή για την Αλγερία και την απορρίπτουμε εντελώς και κατηγορηματικά. Τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά».

Πηγή

………………………………………………………………………………………………