Θήβα: Μια ολόκληρη πόλη στο δρόμο για να αποτραπεί ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΑΛΦΕΙΟΣ : Τον περασμένο Οκτώβριο 2022, ο Άρειος Πάγος εξέδωσε την απόφαση 822/2022 … Περί δικαιώματος των δανειοληπτών για προσφυγή έναντι δικαστηρίου για ακύρωση διαταγών πληρωμών και πλειστηριασμών από εταιρείες διαχείρισης δανείων (servicers) … που ανάγκασε, τότε, το υπ. Οικονομικών να πάρει πίσω την τροπολογία «δώρο» στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων για να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς στην Ελλάδα…

Τον Φεβρουάριο 2023, ο Άρειος Πάγος εξέδωσε νέα απόφαση, όπου… με πλειοψηφία 56 Αεροπαγιτών έναντι 9, αποφασίστηκε ότι οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (οι λεγόμενοι servicers) μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς με βάση τον νόμο του 2003.

Ερώτημα: Πως γίνεται να αντιφάσκει και να ακυρώνει δική του απόφαση ο Άρειος Πάγος;; Υποτίθεται ότι κρίνει και αποφασίζει βάσει των ισχυόντων νόμων, που γνωρίζει άριστα !! Όταν αποφάσιζε την 822/2022, δεν γνώριζε τον νόμο του 2003 ;; Λογικά τον γνώριζε !! Άρα έκρινε λανθασμένα ;; Είναι αδύνατον να δεχθούμε ότι έσφαλλε !!

Τότε τι μεσολάβησε και αυτοαναιρέθηκε, βγάζοντας ταχύτατα μετά από λίγους μήνες μια απόφαση-ταφόπλακα που αφορά περίπου 700.000 δανειολήπτες ;; Υποτίθεται, ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη … και ο κύριος πυλώνας προστασίας των Ελλήνων πολιτών … αλλά και του Συντάγματος !!

[ Σύνταγμα της Ελλάδος / Άρθρο 17 / 1. H ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Kράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος. 2. Kανένας δεν στερείται την ιδιοκτησία του, παρά μόνο για δημόσια ωφέλεια που έχει αποδειχθεί με τον προσήκοντα τρόπο]

Ταυτόχρονα, τον Φεβρουάριο 2023, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Οικονόμου, είπε: Το 2022 έγιναν περίπου 3.000 πλειστηριασμοί. Είδατε να ξεσηκωθεί ο κόσμος ;;

 ➡ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ 2005 Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ “ΚΗΡΥΞ” ΧΑΝΙΩΝ 300.000 ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ = ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ !!! Ε, μα αυτό επικρότησε το 41% των ψηφοφόρων, μόλις πριν ένα μήνα !! Την ανακεφαλαιοποίηση του Μητσοτάκη …
………………………

Θήβα: Μια ολόκληρη πόλη στο δρόμο για να αποτραπεί ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στο σπίτι της οικογένειας ενός βιομηχανικού εργάτη με δυο ανήλικα παιδιά.

Στο πόδι σηκώθηκε όλη, κυριολεκτικά, η Θήβα… Εργατικά σωματεία, συλλογικότητες και πλήθος Θηβαίων, κατέστησαν σαφές, ότι «πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας στην πόλη της Θήβας και την γύρω περιοχή δεν πρόκειται να επιτρέψουμε». Στάθηκαν στο πλευρό του βιομηχανικού εργάτη, του Ορέστη, της γυναίκας του Όλγας και των δύο ανήλικων παιδιών τους, που από την 1η Σεπτέμβρη κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

 

Είχε προηγηθεί μια συγκλονιστική ανάρτηση της οικογένειας:

Η ανάρτηση της οικογένειας:

«Είμαστε ο Ορέστης Χριστοφής και η Όλγα Τσιμπίδα. Έχουμε δύο υπέροχα ανήλικα παιδιά που λατρεύουμε! Μέλος επίσης της οικογένειας μας, η αγαπημένη μας σκυλίτσα, η Έλσα! Είμαστε η πρώτη οικογένεια στην Θήβα που θα χάσει το σπίτι της από τα funds!

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες στην πόλη μας! Μας ξέρετε! Ξέρετε τα παιδιά μας! Είναι συμμαθητές και συναθλητές των δικών σας παιδιών στο σχολείο, στο φροντιστήριο και στα αθλήματα.

Μας ξέρετε γιατί έχουμε στηρίξει τα καταστήματά σας, ερχόμενοι για φαγητό, για να αγοράσουμε τρόφιμα, ρούχα, σχολικά για εμάς και τα παιδιά μας! Τα γυμναστήρια σας, τα φροντιστήρια σας! Είμαστε οι φίλοι σας! Είμαστε οι συνάδελφοί σας! Είμαστε οι γείτονές σας! Οι συνάνθρωποί σας! Είμαστε η Όλγα, που για χρόνια ήταν μέλος της θεατρικής Ομάδας της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας!

Είμαστε στην ομάδα διασωστών παρόντες σε αμέτρητες εκδηλώσεις, αφιλοκερδώς για την ασφάλεια σας. Εμείς οι ίδιοι, είμαστε εκείνοι, που στο Άγαλμα του Επαμεινώνδα πριν λίγες ημέρες δώσαμε πρώτες βοήθειες επί 55 λεπτά και σώσαμε την ζωή ενός συμπολίτη μας μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο! Και θα το ξανακάναμε χωρίς δεύτερη σκέψη! Είμαστε εκείνοι, που αγοράσαμε σπίτι με δάνειο και θα το χάσουμε σε λίγες ημέρες.

Πάρθηκε μια απόφαση ερήμην μας που μετά μας κοινοποιήθηκε χωρίς να γίνει κάποια πρόταση παρά μόνο τις παραμονές του πλειστηριασμού στην οποία ζητούσαν ένα υπέρογκο ποσό σαν προκαταβολή για να ξεκινήσουμε τις δόσεις.

Το σπίτι που ήδη πληρώνουμε για χρόνια! Το σπίτι που ρίξαμε μέσα χρήματα για ντουλάπες, βαψίματα, συντήρηση! Το σπίτι που μεγαλώσαμε τα παιδιά μας! Που τους διαβάσαμε παραμύθια, που ξενυχτήσαμε στο προσκέφαλό τους όταν είχαν πυρετό. Το σπίτι που κάναμε όνειρα ότι θα γεράσουμε!

Εργαζόμαστε σκληρά! Ζητάμε μόνο να μας δοθεί η ευκαιρία να το αποπληρώσουμε μέσω μίας λογικής δόσης, από τα εισοδήματά μας! Ελάχιστη ενσυναίσθηση να έχετε, δεν χρειάζεται να καταλάβετε, ότι όλο αυτό τον καιρό έχουμε βιώσει απίστευτα οδυνηρές και ψυχοφθόρες καταστάσεις εμείς και δυστυχώς και τα παιδιά μας, που αυτό μας πόνεσε ακόμη περισσότερο.

Όμως έχουμε υποχρέωση και ιερό καθήκον να δώσουμε το παράδειγμα, ότι τις μεγάλες μάχες τις δίνουμε μέχρι το τέλος! Στεκόμαστε απέναντι σας με αξιοπρέπεια και το κεφάλι ψηλά! Καλούμε όλους εσάς, που ήμασταν δίπλα σας για χρόνια! Καλούμε και όλους επίσης εσάς, που σε λίγο καιρό, θα βρεθείτε στην ίδια θέση με εμάς και θα χάσετε τα σπίτια σας!

Καλούμε ομάδες, συμμαθητές φίλους, συνάδελφους, συμπολίτες, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! Να βρεθούμε από κοντά να γνωριστούμε και να οργανωθούμε! Ζητούμε να σταθείτε δίπλα μας, στην συγκέντρωση που θα κάνουμε έξω από το σπίτι μας! Κάνουμε επίκληση στην ανθρωπιά του αγοραστή που ήδη έχει βρεθεί, να κάνει πίσω!

Τόσα άλλα ελεύθερα σπίτια έχει η Θήβα! Δεν το παραχωρούμε με την καρδιά μας, ούτε με την ευχή μας! Τώρα είναι η ώρα για αντίδραση! Τώρα είναι η ώρα για Δράση! Να σώσουμε το σπίτι το δικό μας και των συμπολιτών μας! Ζητάμε αλληλεγγύη και όχι κούφια λόγια συμπαράστασης! Είναι εξαιρετικά σημαντική η παρουσία σας! Σας περιμένουμε! Καλλιθέας 9, Άγιοι Θεόδωροι, Τετάρτη 09 Αυγούστου, στις 19:00 το απόγευμα. Παρακαλούμε κοινοποιήστε το παρόν, για ενημέρωση όποιου ενδιαφέρεται».

……………………………………………………………………………..