15 χρόνια από τη γεωργιανή εισβολή στη Νότια Οσετία! – Δημήτρης Λιάτσος

ΑΡΘΡΑ
08.08.08 !!!
15 χρόνια από τη γεωργιανή εισβολή στη Νότια Οσετία!
Ήταν τη μέρα έναρξης των Ολυμπιακών στο Πεκίνο! Στις 22.30 της 7ης Αυγούστου ο τότε πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, έκανε ένα… περίεργο τηλεοπτικό μήνυμα καθησυχάζοντας τους κατοίκους της μικρής αυτόνομης Δημοκρατίας, Νότιας Οσετίας, ότι «είμαστε μια οικογένεια, μια κοινωνία, μη… φοβάστε…».
Στις 12.00 τα μεσάνυκτα, η γεωργιανή πυροβολαρχία που έδρευε στο Γκόρι, 25 χιλιόμετρα μακρυά, ξεκίνησε την πορεία κατάληψης της Οσετίας. Με βάση απόφαση του Σ.Α του ΟΗΕ, την οποία είχε ψηφίσει και η Τιφλίδα, στη ζώνη επαφής υπήρχαν κυανόκρανοι από τη Ρωσία! Σε αυτούς επιτέθηκαν με τα τανκς…
Σκόρπισαν το θάνατο, μπήκαν στην πρωτεύουσα, Τσχινβάλ, λεηλατώντας και βάλλοντας κατά δημοσίων κτιρίων! Για ένα 24ωρο, μέχρι που έφτασαν εκεί τα ρωσσικά τανκς… Η συνέχεια ήταν… αναμενόμενη. Σύμφωνα με την έκθεση του ΝΑΤΟ αργότερα, ο γεωργιανός στρατός… έπαψε να υφίσταται!
ΜΝΗΜΕΣ !!!
15 χρόνια!
Μνήμες από τη δουλειά μου στην ΕΡΤ, το Έθνος και το ΡΙΚ!
Πληθώρα από μνήμες, θα ξεχωρίσω κάποιες, ενδεικτικές!
– Ενώ στη Δύση ήταν αδύνατο να αποκρύψουν το οφθαλμοφανές ότι το «δικό τους» παιδί, ο Σαακασβίλι, ξεκίνησε την εισβολή, θυμάμαι την καγκελάριο, Μέρκελ, η οποία είπε μια φράση του τύπου: Ε, ναι, ο Σαακασβίλι ξεκίνησε ωστόσο η Ρωσία χρησιμοποίησε… υπέρμετρη βία !!!
– Η «δική μας» ΥΠΕΞ, Ντόρα Μπακογιάννη, ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τη γραμμή Μέρκελ-ΝΑΤΟ !
– Εκεί, στα βουνά του Καυκάσου, η ΕΡΤ (με τη σύμφωνη γνώμη μου), με… νοίκιασε (!), για δυο μέρες και στον ΑΝΤ1 !!! Ήταν, θυμάμαι, η δεύτερη φορά στη δημοσιογραφική μου ζωή που, διαψεύδοντας τις… παπαριές του CNN περί «ρωσικών τανκς έξω από την Τιφλίδα» είπα στον αέρα: ´Η εγώ ή το CNN !!!! Κόκκαλο ο παρουσιαστής !!!
– Αργότερα που κατέβηκα στην Αθήνα έμαθα από τον αρχισυντάκτη της ΕΡΤ ότι για να βοηθήσω στον ΑΝΤ1, είχε ρωτηθεί ο… πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής! – Αυτόν εκεί πάνω, αφήστε τον να μιλάει, είπε. (Καλωσύνη του…).
– Μετά το πρώτο 24ωρο, ο αρχισυντάκτης με πήρε και μου λέει: Μάλλον σταμάτα τον ΑΝΤ1 γιατί εδώ μας κατηγορούν ότι η ΕΡΤ με το «βαρύ πυροβολικό της» κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στα… κανάλια! Σταμάτησα…
– Ένα ακόμα επεισόδιο έρχεται στο θυμικό μου: Στο κινητό(με τα κουμπιά, τότε), ένα NOKIA, ήρθε μήνυμα! Από το στρατιωτικό ακόλουθο της χώρας μας, στη Μόσχα: «Κράτα γερά»!!! (Μου έδωσε κουράγιο)! Όταν επέστρεψα Μόσχα με αγκάλιασε και μου λέει: Με έπαιρνε κάθε λίγο ο αρχηγός ΓΕΣ και με ρωτούσε τι γίνεται εκεί κάτω; Ξεπέρασα τους φόβους μου και κάποια στιγμή τόλμησα και του είπα: – Αρχηγέ μου, ακούστε και αυτόν, τον ανταποκριτή της ΕΡΤ. Μου φαίνεται ότι ξέρει τι λέει…. – Ε, μα αυτόν ακούω και λέει τα αντίθετα από αυτά του CNN!!! Έχω… μπερδευτεί κατακαλόκαιρο!
15 χρόνια πριν, ζούσαμε ακόμα σε μια κατάσταση που, ε, και η δημοσιογραφία, κουτσά-στραβά, μέσα από… ωδίνες, το πάλευε!
Έξι χρόνια αργότερα, το 2014, η εκτίμηση του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης για το πραξικόπημα στο Κιέβο, ήταν: Είμαστε με την πλευρά των νικητών !!!
Εμείς που ατσαλωθήκαμε στους αγώνες κατά της χούντας των συνταγματαρχών, εμείς γεννημένοι στην πατρίδα της δημοκρατίας, όχι δεν καταδικάσαμε το πραξικόπημα αλλά είμασταν «με την πλευρά των νικητών»! Αυτά…
ΥΓ: Όσο για την «πλευρά των νικητών», καλομελέτα κι έρχεται, που λέει και η λαϊκή ρήση!
…………………
Σχετικά του Αλφειού, που το 2008 ξεκινούσε τη ροή του στον ωκεανό του Διαδικτύου …

Διορθώνοντας την ημερομηνία έναρξης, ήταν 03 Αυγούστου 2008 η επίθεση της Γεωργίας στην Οσετία και γράφαμε … [ Με χτυπήματα εναντίον αμάχων ανοίγει μάλλον τους ασκούς του Αιόλου η Γεωργία! Η Οσετία κάνει λόγο για απάντηση στα χτυπήματα. Υπάρχει ο κίνδυνος γενικής σύρραξης στη περιοχή, φυσικά με δάκτυλο της γνωστής υπερδύναμης που θέλει σώνει και καλά να μπάσει τη Γεωργία στο ΝΑΤΟ. ]

13 Αυγούστου 2008 Η μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ… (συμβαίνει και τώρα με την Ουκρανία)

13 Αυγούστου 2008 Οι υπόγειες διαδρομές της…..Νέας εποχής!!!

13 Αυγούστου 2008 Ο Χιτλερίσκος και οι φρικαλεότητες των Γεωργιανών!

14 Αυγούστου 2008 Πάμε για 3ο Παγκόσμιο; Υπό Ρωσική κατάληψη το Πότι, επιχειρεί να σπάσει το εμπάργκο ο Μπούς

14 Αυγούστου 2008 Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ και η…εφαρμογή της !!!

16 Αυγούστου 2008 Επιτακτική ανάγκη η ανατροπή Σαακασβίλι.

17 Αυγούστου 2008 Το θέατρο της…βλακείας !!!

19 Αυγούστου 2008 Επειδή έτυχε να κατέχουν το 80% του πλούτου της Ρωσσίας, που… νόμιμα απέκτησαν !!

23 Αυγούστου 2008 Επέστρεψαν στη Σεβαστούπολη οι “Τσερνομόρτσι”,δηλ. ο Ρωσσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας !

26 Αυγούστου 2008 Ο βρυχηθμός της Αρκούδας !

30 Αυγούστου 2008 ΟΑΣΕ: Η Γεωργία ξεκίνησε τον πόλεμο !

Αυτά …

…………………………………………………………………………………………………….