Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να προκαλέσουν πυρηνική καταστροφή στην αποθήκευση αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου στο ZNPP

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ξηρή αποθήκευση αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου (SHSF) στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye στο Energodar - RIA Novosti, 1920, 08/09/2023
© RIA Novosti Αποθήκευση ξηρού αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου (DSSF) στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye στο Energodar

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να επιτεθούν στην αποθήκευση αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia με τη βοήθεια UAV

Ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να επιτεθεί στην αποθήκευση αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορόζιε, ανέφεραν στο RIA Novosti στις ρωσσικές δομές ενέργειας.
.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι αναχαιτίστηκε επιθετικό drone στο Energodar, το οποίο κινούνταν προς την κατεύθυνση του ZNPP.

«Η ανάλυση της πορείας του UAV έδειξε ότι το επιθετικό drone κινούνταν προς την εγκατάσταση αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου στο έδαφος του ZNPP», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Σημείωσε ότι η ζημιά στα δοχεία πυρηνικών καυσίμων θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνική καταστροφή.
.
Ο πυρηνικός σταθμός Zaporozhye βρίσκεται στην αριστερή όχθη του Δνείπερου κοντά στην πόλη Energodar. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό των μονάδων και την εγκατεστημένη ισχύ – το εργοστάσιο έχει έξι μονάδες ισχύος με χωρητικότητα ενός γιγαβάτ η καθεμία.
.
Από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η εγκατάσταση ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, αυτό είναι απαραίτητο για την αποτροπή διαρροής πυρηνικών και ραδιενεργών υλικών. Ταυτόχρονα, τα ουκρανικά στρατεύματα επιτίθενται τακτικά στο Energodar και στο έδαφος του ZNPP που βρίσκεται δίπλα στην πόλη. Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο το Κίεβο επιδιώκει να δημιουργήσει την εμφάνιση απειλής πυρηνικής καταστροφής.

…………………………………………………………………………………………