Νίγηρας. Η ECOWAS που έκανε τον Ταρζάν και απειλούσε με επέμβαση, τώρα θα κάνει… συνεδρίαση !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΛΦΕΙΟΣ : Και τώρα τι κάνουμε ;; Η προθεσμία που έθεσε η Οικονομική Κοινότητα Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) και έληξε χθες Κυριακή 6-8-2023 τα μεσάνυκτα … πέρασε άπρακτη και οι ηγέτες της θα συνεδριάσουν εκτάκτως την Πέμπτη 10/7 στην Αμπούτζα με αντικείμενο την κατάσταση στον Νίγηρα

Ουσιαστικά, τα βρήκαν σκούρα, αφού ο λαός του Νίγηρα μίλησε !! , ενώ η Γερουσία της Νιγηρίας   … αρνήθηκε στον Πρόεδρο της χώρας το δικαίωμα χρήσης των Ε/Δ εναντίον του Νίγηρα … και η Αλγερία είπε ΟΧΙ σε στρατιωτική επέμβαση στο Νίγηρα !! Παράλληλα, τα “παιδιά της Μπιάφρας” (τα θυμάται κανείς;) , οι Biafrans στη Νιγηρία υπόσχονται υποστήριξη στον Νίγηρα.

Οπότε, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια οι εγκάθετοι ηγετίσκοι της ECOWAS, από τους οποίους περίμεναν οι αποικιοκράτες, να τους “βγάλουν το φίδι από την τρύπα” !! Βασικός παράγοντας στην διαφαινόμενη υποχώρηση, είναι και ο τρόμος τους για λαϊκές αντιδράσεις που θα αντιμετωπίσουν, αφού άλλα θέλουν οι Αφρικανικοί λαοί και άλλα πράττουν αυτοί !! Ήδη, αντιγαλλικές ταραχές συγκλονίζουν την πρωτεύουσα της Σενεγάλης Ντακάρ …

Πόσο μάλλον, όταν ο Μπορέλ έρριξε νέφτι στον πισινό των δουλικών ηγετίσκων, προτρέποντας τις φτωχές χώρες της Αφρικής να πεινάσουν για να μη χάσουν την “ανεξαρτησία” τους !!

Προηγουμένως, το Μάλι και η Μπουρκίνα Φάσο προειδοποίησαν για ξένη στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα. Οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου κατά της Μπουρκίνα Φάσο και του Μάλι, ανέφεραν σε κοινή δήλωση οι μεταβατικές κυβερνήσεις των δύο χωρών, ενώ και η Γουινέα τάχθηκε υπέρ των νέων αρχών του Νίγηρα, και έγινε η πρώτη χώρα που πήρε μια τέτοια θέση.

………

Φωνή λαού του Νίγηρα: (vid) «Έχουμε ουράνιο, διαμάντια, χρυσό, πετρέλαιο και ζούμε σαν σκλάβοι;» Τι λέει η Διακήρυξη της Γαλλικής Επανάστασης;

Και το μεγάλο γεγονός έρχεται σε λίγες ημέρες στη Νότια Αφρική !! BRICS. Όλη η Αφρική (54 κράτη) προσκλήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής !!

Να δούμε τι θα κάνουν οι στημένοι από τους αποικιοκράτες ηγετίσκοι !! Θα αντέξουν να πάνε κόντρα στη θέληση των Αφρικανικών λαών !!

…………………………………………………………………………………..