Αγάλματα έχουν κάνει τους Wagner στην Αφρική !! (φωτογραφίες)

News
A woman lays flowers at the base of a monument to Central African soldiers and Russian armed men, in Bangui, Central African Republic, Feb. 23, 2022.
Αγάλματα έχουν κάνει τους Wagner στην Αφρική !! Πολίτες της ΚεντροΑφρικανικής Δημοκρατίας αποτίουν φόρο τιμής !! Τη φωτογραφία δημοσίευσε η “Φωνή της Αμερικής” την 24-2-2022

Στην ΚεντροΑφρικανική Δημοκρατία, “στο κέντρο της πόλης Μπανγκούι, ένα άγαλμα σε μέγεθος ανθρώπου που στήθηκε το 2021 απεικονίζει τις δυνάμεις ασφαλείας της Κεντρικής Αφρικής και της Ρωσσίας να προστατεύουν μια γυναίκα και το παιδί της.” , γράφει η VOA .

A man holds a pro-Russian placard reading "Centrafricans with Russia," during a pro-Russia rally in Bangui, Central African Republic, Feb. 23, 2022.
Ένας άνδρας κρατά ένα φιλορωσσικό πλακάτ που γράφει «Κεντροαφρικανοί με τη Ρωσσία», κατά τη διάρκεια μιας φιλορωσσικής συγκέντρωσης στο Μπανγκούι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, 23 Φεβρουαρίου 2022. / Φωτογραφία VOA

«I am Wagner» έγραφαν τα μπλουζάκια που φορούσαν αρκετοί από αυτούς που γιόρταζαν την επέτειο της νίκης κατά των τρομοκρατών με τη βοήθεια των Wagner !!

BANGUI: Ένα μνημείο που απεικονίζει τέσσερις ένοπλους άνδρες να προστατεύουν μια μητέρα και τα παιδιά της εμφανίζεται δίπλα στο Πανεπιστήμιο του Bangui στις 29 Νοεμβρίου 2021. Το μνημείο αποτίει φόρο τιμής στις ρωσσικές ένοπλες δυνάμεις ιδιωτικής ασφάλειας και μαχητές που «πέθαναν για την απελευθέρωση» της χώρας, σύμβολο μιας δυσκίνητης επιρροής. — Γαλλικό Πρακτορείο / γράφει η kuwaittimes που δημοσίευσε τη φωτογραφία στις 25-12-2021

Burdensome friends: Σύμμαχοι Βάγκνερ της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας , γράφει στον τίτλο της η kuwaittimes , σε μια αναδημοσίευση από το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων) . Φυσικά, δεν περίμενε κανείς από το γαλλικό πρακτορείο να μη γεμίσει με σάλτσες το γραφτό του !! Η ουσία είναι ότι οι Αφρικανοί τιμούν τους Wagner !!

A Russian flag with the emblem of Russia hangs on the monument of Russia's so-called military instructors in Bangui, Central African Republic.
Μια ρωσσική σημαία με το έμβλημα της Ρωσσίας κρέμεται σε ένα μνημείο για τους λεγόμενους στρατιωτικούς εκπαιδευτές της Ρωσσίας στο Bangui της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, στις 22 Μαρτίου. Barbara Debout/AFP μέσω Getty Images / γράφει το foreignpolicy , στη φωτογραφία που δημοσίευσε στις 27 Ιουνίου 2023

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν νέες κυρώσεις στον όμιλο Wagner” , τιτλοφορούσε το δημοσίευμα του, το foreignpolicy , γράφοντας κι αυτό διάφορες σάλτσες !! Η ουσία του δημοσιεύματος είναι στο τέλος της τελευταίας παραγράφου, ότι : “ το Μάλι κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να σταματήσουν την ειρηνευτική επιχείρηση του ΟΗΕ εκεί. Οι ειδικοί περιέγραψαν ότι η αποστολή του ΟΗΕ, MINUSMA, είναι ελαττωματική και αναποτελεσματική, αλλά προειδοποίησαν επίσης ότι η διάλυση της αποστολής θα μπορούσε να πυροδοτήσει περαιτέρω χάος και αστάθεια σε μια περιοχή όπου οι εξτρεμιστικές τρομοκρατικές ομάδες κερδίζουν έδαφος.”

Εν κατακλείδι, η αλήθεια είναι ότι, οι Αφρικανοί έχουν αρχίσει να ξυπνούν, αλλά … Ο Μπορέλ προέτρεψε τις φτωχές χώρες της Αφρικής να πεινάσουν για να μη χάσουν την ανεξαρτησία τους !! , ενώ ο Γ.Γ. του ΟΗΕ … Ο Γκουτέρες ειρωνεύτηκε τη δωρεάν προσφορά σιτηρών της Ρωσσίας στις φτωχές χώρες !!

… που πήραν την απάντηση : Φωνή λαού του Νίγηρα: (vid) «Έχουμε ουράνιο, διαμάντια, χρυσό, πετρέλαιο και ζούμε σαν σκλάβοι;» Τι λέει η Διακήρυξη της Γαλλικής Επανάστασης;

«Πατρίδα ή Θάνατος!» αναφώνησε ο Πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο στο φόρουμ Ρωσσίας-Αφρικής !

Διαδηλώσεις στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, με αίτημα την αποχώρηση των στρατευμάτων του ΟΗΕ γνωστά ως MONUSCO (vid)

Αντιγαλλικές ταραχές συγκλονίζουν την πρωτεύουσα της Σενεγάλης.

………………

Κόλαφος. Η Γερουσία της Νιγηρίας αρνήθηκε στον Πρόεδρο της χώρας το δικαίωμα χρήσης των Ε/Δ εναντίον του Νίγηρα !!

………………………………………………………………………………….