Και ρωσσικό τάνκερ χτυπήθηκε από drone, μετά το πολεμικό που ήταν έξω από το Novorossiysk

News

 

https://www.marinetraffic.com/ Σημερινή αποτύπωση κίνησης πλοίων στον Εύξεινο Πόντο. (Η απόσταση από τις εκβολές του Δούναβη μέχρι το Κερτς και το Νοβοροσίσκ, είναι περίπου όσο και το μήκος της Εγνατίας οδού (670 χλμ) στην Ελλάδα.) 

ΑΛΦΕΙΟΣ : Χθες, χτυπήθηκε από θαλάσσιο drone, ένα ρωσσικό πολεμικό πλοίο που βρισκόταν στο Novorossiysk. Σήμερα χτυπήθηκε πάλι από θαλάσσιο drone, ένα ρωσσικό εμπορικό δεξαμενόπλοιο που βρισκόταν νότια του Κερτς.

Λένε ότι τα drone ήταν ουκρανικά !! Δηλαδή, κάποιοι χειριστές στις ακτές της Ουκρανίας (από τις εκβολές του Δούναβη και μέχρι την Οδησσό) , κατάφεραν να πλοηγήσουν τα drone κι αυτά να ταξιδέψουν περίπου ~ 650 χιλιόμετρα στη θάλασσα, πέρασαν όλη αυτή την απόσταση που δεν υπάρχει καμιά άλλη κίνηση και που ελέγχεται από τον ρωσσικό στόλο, χωρίς να τα αντιληφθεί κανείς ;; Σοβαρά τώρα ;; Δηλαδή, οι βαρκούλες 2-3 μέτρων διήνυσαν τόση απόσταση ;; Με πόσα μίλια έτρεχαν την ώρα και πόσες ώρες χρειάστηκαν ;; Εμείς υποψιαζόμαστε, ότι από κάπου αλλού, πιο κοντά, είναι η αφετηρία !! Όσο για τους χειριστές, για κάποιους άλλους ειπώθηκε ότι ευθύνονται και για τα χτυπήματα στη γέφυρα της Κριμαίας !!

……….

Το ρωσσικό δεξαμενόπλοιο “SIG” δέχθηκε επίθεση από ουκρανικό (σ.σ. λένε) drone σήμερα, στο νότιο τμήμα του στενού του Κερτς. δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης του σκάφους, το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε, είπε το Κέντρο Συντονισμού Θαλάσσιας Διάσωσης (MSCC) στο Novorossiysk, στο RIA Novosti .

Το εμπορικό δεξαμενόπλοιο χημικών “SIG” , προερχόταν από την Τουρκία.

Μια ηχογράφηση των συνομιλιών εμφανίστηκε σε πολλά κανάλια, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ναυαγισμένου δεξαμενόπλοιου Sig. Σύμφωνα με μέλος του πληρώματος, το δεξαμενόπλοιο δεν μπορεί να κινηθεί ανεξάρτητα χωρίς ρυμουλκό, το μηχανοστάσιο έχει πλημμυρίσει, το πλοίο βρίσκεται σε έρμα και επιπλέει.

………..

Πλάνα από μη επανδρωμένο ουκρανικό (σ.σ. λένε) σκάφος που επιτέθηκε χθες σε ρωσσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, έξω από το Novorossiysk.

https://twitter.com/onlydjole/status/1687397022196711424

…………………………………………………………………………………………………….