Διαδηλώσεις στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, με αίτημα την αποχώρηση των στρατευμάτων του ΟΗΕ γνωστά ως MONUSCO (vid)

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
https://twitter.com/djuric_zlatko/status/1687179131308421121

Διαδηλώσεις κατά των Ηνωμένων Εθνών ξέσπασαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, με αίτημα την αποχώρηση των στρατευμάτων του ΟΗΕ γνωστά ως MONUSCO.

Ένοπλοι φρουροί ασφαλείας θωράκισαν τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στην Γκόμα, τα οποία εισέβαλαν και πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά τη διάρκεια παρόμοιων διαδηλώσεων πέρυσι.

«Αν δεν φύγουν, θα πολεμήσουμε μέχρι να φύγουν από τη χώρα μας γιατί δεν κάνουν τίποτα», είπε ο Εφραίμ Μπισίμουα, που παρευρέθηκε στις διαδηλώσεις.

Η MONUSCO έχει περισσότερα από 17.000 άτομα προσωπικό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και έχει προϋπολογισμό 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2023, καθιστώντας την την πιο ακριβή «ειρηνευτική δύναμη» στον κόσμο.

Η αποστολή του ΟΗΕ βρίσκεται στο Κονγκό για περισσότερες από δύο δεκαετίες και έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για τη συμμετοχή της σε διάφορα σκάνδαλα. Συγκεκριμένα, η ΛΔΚ υπήρξε το επίκεντρο της επιδημίας σεξουαλικής κακοποίησης του ΟΗΕ και αναφέρει το υψηλότερο ποσοστό θυμάτων σεξουαλικής βίας από τα στρατεύματα του ΟΗΕ.

…………

Φωνή λαού του Νίγηρα: (vid) «Έχουμε ουράνιο, διαμάντια, χρυσό, πετρέλαιο και ζούμε σαν σκλάβοι;» Τι λέει η Διακήρυξη της Γαλλικής Επανάστασης;

……………………………………………………………………………………..