Αντιγαλλικές ταραχές συγκλονίζουν την πρωτεύουσα της Σενεγάλης.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
https://twitter.com/djuric_zlatko/status/1687168530943279105

Αντιγαλλικές ταραχές συγκλονίζουν την πρωτεύουσα της Σενεγάλης Ντακάρ εν μέσω απαγόρευσης του αντιπολιτευόμενου κόμματος.

Οι δρόμοι του Ντακάρ της Σενεγάλης έχουν κατακλυστεί από ταραχές εδώ και αρκετές ημέρες καθώς οι διαδηλωτές εκφράζουν την οργή και την απογοήτευσή τους. Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκαν, που φέρεται να δείχνουν διαδηλωτές να καίνε γαλλικές σημαίες και να φωνάζουν συνθήματα κατά της πρώην αποικιακής δύναμης της χώρας.

Οι διαδηλώσεις πυροδοτήθηκαν από την απαγόρευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΠΑΣΤΕΦ, και τη σύλληψη του αρχηγού του, Ουσμάν Σόνκο, στη συνέχεια. Αυτή είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνεται τέτοια ενέργεια από τότε που η χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία το 1960.

Η κυβέρνηση του Προέδρου Macky Sall, η οποία έχει στενή σχέση με το Παρίσι, αντιμετωπίζει ευρεία κριτική για αυτές τις ενέργειες.

Σε απάντηση στις ταραχές, οι αρχές επέβαλαν μπλακ άουτ στο διαδίκτυο και ανέπτυξαν αστυνομικές δυνάμεις και δακρυγόνα για να καταστείλουν τις διαδηλώσεις. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει επιβεβαιώσει αρκετούς θανάτους ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη καθώς η Σενεγάλη παλεύει με τον απόηχο αυτών των διαδηλώσεων και παλεύει με ζητήματα πολιτικής διαφωνίας και πολιτικών ελευθεριών.

……….

Ο αγώνας των αποικιοκρατών να κρατηθούν στην Αφρική, έχει … όραμα … με “αξίες και αρχές” της Δύσης !!

…………………………………………………………………………………….