Πούτιν στον Ερντογάν: Πρώτα θα εφαρμόσουν ότι συμφωνήθηκε για τα σιτηρά και μετά επιστρέφουμε !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία: RIA Novosti / Mikhail Klimentiev

Ο Πούτιν δεν υποχώρησε στον Ερντογάν: τα μέρη θα επιστρέψουν στη συμφωνία σιτηρών με τους όρους της Ρωσσίας

Σήμερα, 2 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των ηγετών της Ρωσσίας και της Τουρκίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Τα μέρη συνέχισαν τον διάλογο για διάφορες πτυχές της πολύπλευρης ρωσσοτουρκικής συνεργασίας, αναφέρει η έκθεση.

«Συγκεκριμένα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραψε τη θέση αρχών της Ρωσσίας σε σχέση με τον τερματισμό των πακέτων συμφωνιών για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και την απεμπλοκή των ρωσικών προμηθειών τροφίμων και λιπασμάτων. Σημειώθηκε ότι ελλείψει προόδου στην εφαρμογή του ρωσσικού μέρους της συμφωνίας για τα σιτηρά, η επόμενη παράτασή της έχει χάσει το νόημά της. Επιβεβαιώσαμε την ετοιμότητά μας να επιστρέψουμε στις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης μόλις η Δύση εκπληρώσει πραγματικά όλες τις υποχρεώσεις προς τη Ρωσσία που αναγράφονται σε αυτές». – επισήμανε στο Κρεμλίνο.

Ρωσσία στο Σ.Α. του ΟΗΕ για τα σιτηρά: Όταν η Δύση εκπληρώσει 7 προϋποθέσεις θα επιστρέψουμε

Τονίζεται ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των χωρών που έχουν περισσότερο ανάγκη σε τρόφιμα, επεξεργάζονται αξιόπιστες επιλογές για την προμήθεια ρωσσικών σιτηρών, ακόμη και σε δωρεάν βάση».

Ο Πούτιν χάρισε $20 δις χρέη Αφρικανικών Κρατών !! Η Ρωσσία είναι έτοιμη να στείλει σιτηρά στην Αφρική δωρεάν !!

Ρωσσία. Νέα διαγραφή χρέους $20 δις προς τις αφρικανικές χώρες ανακοινώθηκε στο φόρουμ Ρωσσίας-Αφρικής

Το θέμα αυτό συζητήθηκε ουσιαστικά στη δεύτερη σύνοδο κορυφής Ρωσσίας-Αφρικής που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αγία Πετρούπολη.

«Εκφράστηκε η διάθεση για συνεργασία σε αυτόν τον τομέα με την Τουρκία και άλλα ενδιαφερόμενα κράτη». – η υπηρεσία Τύπου του Προέδρου της Ρωσσικής Ομοσπονδίας.

Ο Γκουτέρες ειρωνεύτηκε τη δωρεάν προσφορά σιτηρών της Ρωσσίας στις φτωχές χώρες !!

Σημειώνεται ότι «κατά τη συζήτηση της ατζέντας της ρωσσοτουρκικής εταιρικής σχέσης, οι ηγέτες εστίασαν στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών και οικονομικών δεσμών, στην υλοποίηση κοινών στρατηγικών έργων στον ενεργειακό τομέα, καθώς και στη συνεργασία στον τουρισμό βιομηχανία.”

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για τη σταθερή ανάπτυξη του εμπορίου, η οποία σχεδόν διπλασιάστηκε μέχρι το τέλος του 2022. — προστέθηκε στο Κρεμλίνο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε επίσης ευγνωμοσύνη προς την ηγεσία και τον λαό της Ρωσσίας για τη βοήθειά τους στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών στο έδαφος της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

«Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι επαφές σε διάφορα επίπεδα, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια πιθανή συνάντηση των δύο ηγετών». λέει το Κρεμλίνο.

Πηγή

……………

Ο Ζελένσκι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως όπλο τα τρόφιμα μας

Σιτηρά από Ουκρανία: Αιτία παρεμπόδισης εξαγωγών και φαρισαϊσμός της… Ούρσουλας!

……………………………………………………………………………………………………