Η ECOWAS απειλεί τον Νίγηρα με στρατιωτική δράση μετά το πραξικόπημα !! Θα προκαλέσουν εμφύλιο μεταξύ των Αφρικανών ;;

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τις τελευταίες μέρες στο κελί του, το 1960, ο Πατρίς Λουμούμπα , πρώτος εκλεγμένος πρωθυπουργός του ελεύθερου Κογκό, είχε σημειώσει:

«Μια μέρα η Ιστορία θα έχει το λόγο, αλλά δεν θα είναι η Ιστορία που διδάσκουν ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ, το Παρίσι ή οι Βρυξέλλες, αλλά η Ιστορία που διδάσκουν χώρες ελεύθερες από την αποικιοκρατία και τις μαριονέτες της.»

Πέρασαν τα χρόνια και στις μέρες μας, παρακολουθούμε τα γεγονότα στην Αφρική να συμβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα !! Διεξήχθη η Σύνοδος Κορυφής Ρωσσίας – Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη, όπου ακούστηκαν φωνές από την Αφρική … όπως ο Πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο : «Πατρίδα ή Θάνατος!» … και : «Ένας σκλάβος που δεν επαναστατεί δεν αξίζει οίκτο» !! Και γράψαμε … :

[ Αυτά ακούν προς τα δυτικά του πλανήτη και βλέπουν εφιάλτες !!

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ” φώναξαν οι Έλληνες το 1821 και αποτίναξαν την σκλαβιά του τουρκικού ζυγού !!

Α ! Και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επαναστάτησαν !! Ξεκίνησαν την “Αμερικανική Επανάσταση” ή “Πόλεμο της Ανεξαρτησίας” ενάντια στην αγγλική σκλαβιά και γιορτάζουν στις 4 Ιουλίου την “Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ” !!

( Περιέργως, κάποιοι, ενώ γιορτάζουν τη δική τους επανάσταση, κατηγορούν όσους μετέπειτα επαναστατούν εναντίον τους !! Ή … “τα δικά μας είναι καλά, ενώ των άλλων όχι” ;; )

“Τα πάντα ρει μηδέποτε κατά τ’ αυτό μένειν” , είπε ο Ηράκλειτος, κύριοι !! “Έχει ο καιρός γυρίσματα” … , “θα γυρίσει ο τροχός … θα χορτάσει κι ο φτωχός” , που μέχρι τώρα έβλεπε να του κλέβουν τον πλούτο του και να τον πουλάνε οι δουλέμποροι αλυσοδεμένο στις πλατείες του … “πολιτισμένου κόσμου” , εκεί στα Παρίσια, στα Λονδίνα, και στις δυτικές ακτές του Ατλαντικού !! ]

Επίσης, ο Πρόεδρος της Ερυθραίας: “Τυπώνουν χρήματα… Αυτό ήταν ένα από τα όπλα τους παγκοσμίως…”

Ενώ, Νιγηριανοί τραγούδησαν (vid) τον ρωσσικό ύμνο στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ρωσσίας-Αφρικής !!

Και ήρθε το πραξικόπημα στον Νίγηρα !! Οι αντιδράσεις της Γαλλίας και των ΗΠΑ σφοδρές μεν, σπασμωδικές δε …

Χθες, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε οικονομική βοήθεια προς τον Νίγηρα, ως τιμωρητική αντίδραση στο πραξικόπημα, απαιτώντας την άμεση επιστροφή στη συνταγματική τάξη, υπό την ηγεσία του Προέδρου Μοχάμεντ Μπαζούμ. Μάλιστα ο Μακρόν είπε ότι θα υποστήριζε μια πιθανή απόφαση για κυρώσεις κατά των συμμετεχόντων στο πραξικόπημα στον Νίγηρα, η οποία «πρέπει να ληφθεί» από αφρικανικές περιφερειακές οργανώσεις.

Και δεν πέρασαν πολλές ώρες που, η Οικονομική Κοινότητα των Χωρών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) , ένα δικό της κατασκεύασμα, απειλεί τον Νίγηρα με στρατιωτική δράση μετά το πραξικόπημα !! Σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι στον Νίγηρα συμμετείχαν σε διαμαρτυρία κατά της Γαλλίας και της Οικονομικής Κοινότητας των Χωρών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) … ενώ ο ηγέτης των ανταρτών του Νίγηρα προειδοποιεί την ECOWAS κατά της επέμβασης :

“Προειδοποιούμε την ECOWAS και τους συμμάχους της για οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στην πόλη Νιαμέι , επομένως θα είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας μέχρι την τελευταία ισχύ”, ανέφερε ο Τσιάνι στο Twitter.

Είναι γεγονός ότι, η Γαλλία βιώνει σημαντική μείωση της επιρροής στην Αφρική, πέφτοντας στην Παγίδα του Θουκυδίδη , που δεν έλαβε υπ’ όψιν της, όσο είχε τη δύναμη και μέσω της αποικιοκρατίας, λήστευε τον πλούτο των αφρικανικών χωρών. Και τώρα σφαδάζει για το ουράνιο του Νίγηρα !!

Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να τερματίσουν τη συνεργασία με την κυβέρνηση του Νίγηρα, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ασφάλειας, δήλωσε ο John Kirby.

https://twitter.com/djuric_zlatko/status/1685637323566743552

Και ήρθε η σφαλιάρα από τον Νίγηρα στις ΗΠΑ: Κρατήστε τη βοήθεια σας και δώστε τη στα εκατομμύρια αστέγων στις ΗΠΑ !!

Συγκεκριμένα, ο στρατηγός Tchiani, ο οποίος ηγήθηκε των ανταρτών στον Νίγηρα, είπε : “Η φιλανθρωπία ξεκινά από το σπίτι!” , ως απάντηση στις απειλές της κυβέρνησης Μπάιντεν να σταματήσει τη βοήθεια προς τη χώρα τους, είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κρατήσουν τη βοήθειά τους και να τη δώσουν στα εκατομμύρια των αστέγων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Και πράγματι, οι περισσότεροι άστεγοι στον πλανήτη ζουν στις ΗΠΑ. Η φτώχεια, η πείνα και οι άστεγοι αυξήθηκαν τόσο πολύ στις ΗΠΑ στο σημείο η χώρα να αυτοαποκαλείται (ΒΙΝΤΕΟ) τεταρτοκοσμική χώρα.

BRICS. Όλη η Αφρική (54 κράτη) προσκλήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής !!

Και να, το μεγάλο γεγονός που έρχεται τον επόμενο μήνα στη Νότια Αφρική !! Οι αποικιοκράτες αντιδρούν σφαδάζοντας με κάθε μέσον, με κάθε τρόπο, υπέργεια, υπόγεια, εκβιάζοντας, απειλώντας, δίνοντας υποσχέσεις, επιβάλλοντας κυρώσεις, κλπ, όπως έκαναν άνευ προηγουμένου πίεση στους αρχηγούς αφρικανικών χωρών να διαταράξουν την 2η Σύνοδο Κορυφής Ρωσσίας – Αφρικής !!

Εδώ στον Αλφειό, προβλέπαμε ότι θα συμβούν “πράματα και θάματα” μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής των BRICS !! Είναι ικανοί να προκαλέσουν μέχρι και παγκόσμιο πόλεμο, στον αγωνιώδη ρόγχο των τελευταίων στιγμών της ιστορίας τους, όπως είχε σημειώσει και ο Πατρίς Λουμούμπα !!

Είναι κρίμα, μια (έστω κι αν είναι κατασκεύασμα της Γαλλίας) Οικονομική Κοινότητα των Χωρών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) και το τονίζουμε … “Οικονομική Κοινότητα των Χωρών της Δυτικής Αφρικής” , να μιλάει για στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα !!

Από που και ως που, επικαλείται “στρατιωτική επέμβαση” μια οικονομική ένωση ;; Τόσο πουλημένοι είναι οι Αφρικανοί ηγέτες των χωρών της Δυτικής Αφρικής ;; Θα προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Αφρικανών, για τα συμφέροντα των αποικιοκρατών ;; Θα δικαιώσουν τον Πρόεδρο της Μπουρκίνα Φάσο, που είπε : «Ένας σκλάβος που δεν επαναστατεί δεν αξίζει οίκτο» , αφήνοντας την ιστορία να γράψει ότι παραμένουν σκλάβοι ; Γιατί η υπόλοιπη Αφρική ξύπνησε !!

Αφρική. Ο γαλλικός στρατός εγκατέλειψε το Μάλι μετά τον τερματισμό των αμυντικών συμφωνιών με τη Γαλλία

Ρωσσικές σημαίες υψώνονται στη Δυτική Αφρική !! Η Γαλλία διώχνεται από την Μπουρκίνα Φάσο 

Αφρική. Η Μπουρκίνα Φάσο κάλεσε τον πρέσβη της Γκάνας για την δήλωση του προέδρου Akufo Addo για τον Wagner.

Η αποικιοκρατική Γαλλία ψυχορραγεί στη Δυτική Αφρική. Διαδήλωση στη Μπουρκίνα Φάσο να φύγει ο γαλλικός στρατός !

Μια ρωσσική στρατιωτική βάση μπορεί να εμφανιστεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Γερμανία: Το Βερολίνο αναστέλλει την στρατιωτική αποστολή στο Μαλί…

Νίγηρας: Η Αγία Πετρούπολη δεν κείται μακράν

Η Ρωσσία χτυπά τη Γαλλία από τη Δυτική Αφρική !!

Σουδάν. Συμφωνία για ναυτική βάση της Ρωσσίας. Αντιδρούν οι ΗΠΑ

Σουδάν. 2 μήνες μετά τη συμφωνία για ρωσσική ναυτική βάση και τις ΗΠΑ να αντιδρούν… ξέσπασε πραξικόπημα !!

Ο Λαβρόφ έφτασε για επίσκεψη εργασίας στην Κένυα

Την περιοδεία του Λαβρόφ στις χώρες της Αφρικής συζητά ο Πούτιν στο Σ.Α. της Ρωσσίας

Φράγμα Γαλάζιου Νείλου. Η Αιθιοπία θα στραφεί στη Ρωσία για εικόνες δορυφόρου στη διένεξη με Σουδάν και Αίγυπτο !

Η Baerbock μοιράζει “καθρεφτάκια” στο Σουδάν και στη Ν. Αφρική !!

……………………………………………………………………………………….