Νίγηρας: Η Αγία Πετρούπολη δεν κείται μακράν ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

https://youtube.com/shorts/Ba4nCQNkJ2U?feature=share

Οι κάτοικοι του Νίγηρα ζήτησαν την αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων από τη χώρα

Στο Niamey, υποστηρικτές των ανταρτών ζήτησαν την αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων από τον Νίγηρα

Υποστηρικτές στρατιωτικών ανταρτών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Niamey, Νίγηρας - RIA Novosti, 1920, 27/07/2023
© AP Photo / Sam Mednick Υποστηρικτές στρατιωτικών ανταρτών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Niamey του Νίγηρα
Εκατοντάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας του Νίγηρα, Νιαμέι, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στους αντάρτες και απαιτώντας την αποχώρηση του γαλλικού στρατού, αναφέρει το TV5MONDE .
.
“Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης. Μερικοί έφεραν αφίσες με αντιγαλλικά και φιλορωσικά συνθήματα. Απαίτησαν την αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων”, αναφέρει ο ανταποκριτής του καναλιού από τη σκηνή.
Οι μαχητές της προεδρικής φρουράς ανακοίνωσαν νωρίτερα την απομάκρυνση από τη θέση του αρχηγού του κράτους Μοχάμεντ Μπαζούμ. Χθες κατέλαβαν το παλάτι και την κατοικία του και ανακοίνωσαν το κλείσιμο των συνόρων στη χώρα. Το γραφείο του Μπαζούμ δήλωσε ότι ο στρατός δεν υποστήριξε τους αντάρτες.
.
Όπως αναφέρει η πύλη Jeune Afrique, η εξέγερση φέρεται να προκαλείται από την πρόθεση του Bazum να απομακρύνει από τη θέση του τον στρατηγό Omar Tchiani, διοικητή της προεδρικής φρουράς. Το τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya, επικαλούμενο δικές του πηγές, ανέφερε ότι ο πρόεδρος απέρριψε το αίτημα των ανταρτών να υπογράψει επιστολή παραίτησης.
.
Το πρακτορείο France-Presse μετέδωσε αργότερα ότι ο πρόεδρος του Μπενίν, Πατρίς Ταλόν, πήγε στη Δημοκρατία του Νίγηρα ως διαπραγματευτής.
.

Σχετικό θέμα:

Ο Πριγκόζιν εθεάθη στη Σύνοδο Κορυφής Ρωσσίας – Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη !! (foto)

Μία από τις επιλογές για την εξέλιξη των γεγονότων θεωρείται η πρόσκληση της Wagner PMC στη χώρα για αποκατάσταση της τάξης, καθώς και για να αποκλειστεί η πιθανότητα πίεσης από τη Γαλλία, η οποία θέλει να ελέγξει τα ορυχεία ουρανίου του Νίγηρα.