Ο Πούτιν ανακοίνωσε την επέκταση των διακανονισμών σε εθνικά νομίσματα μεταξύ των χωρών BRICS

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η Πρόεδρος της Νέας Τράπεζας Ανάπτυξης BRICS Ντίλμα Ρούσεφ κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Οικονομικό και Ανθρωπιστικό Φόρουμ Ρωσίας-Αφρικής - RIA Novosti, 1920, 26/07/2023
© RIA Novosti / Alexey Danichev Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η πρόεδρος της Νέας Τράπεζας Ανάπτυξης BRICS Ντίλμα Ρούσεφ κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Οικονομικό και Ανθρωπιστικό Φόρουμ Ρωσσίας-Αφρικής
Οι διακανονισμοί σε εθνικά νομίσματα μεταξύ των χωρών BRICS επεκτείνονται και η νέα αναπτυξιακή τράπεζα θα μπορούσε να παίξει ρόλο σε αυτό το θέμα, δήλωσε ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με την επικεφαλής του πιστωτικού οργανισμού Ντίλμα Ρούσεφ, αναφέρει το RIA Novosti .
.
«Υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με τη ρευστότητα της τράπεζας, υπάρχουν κάποιες ιδέες… Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας BRICS αναπτύσσονται σε εθνικά νομίσματα, οι διακανονισμοί αυξάνονται. Μου φαίνεται ότι η τράπεζα θα μπορούσε επίσης να παίξει ρόλο στην ανάπτυξη της κατεύθυνσης των κοινών δουλειά», είπε.
.
Οι BRICS ενώνουν τη Βραζιλία, τη Ρωσσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική. Την επιθυμία να ενταχθούν στο οικονομικό μπλοκ εξέφρασαν επίσης η Αργεντινή, το Ιράν, η Ινδονησία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος.
.
Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, όλα τα μέλη του συνδέσμου εργάζονται, ο ένας για τα συμφέροντα του άλλου και δεν προσπαθούν να γίνουν φίλοι ενάντια σε κάποιον που «αφορά οικονομικά θέματα».
.
Η σύνοδος κορυφής των BRICS θα πραγματοποιηθεί αυτοπροσώπως στο Γιοχάνεσμπουργκ στις 22-24 Αυγούστου.
.
Την περασμένη εβδομάδα, το γραφείο του Προέδρου της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες της Κίνας, της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής θα συμμετάσχουν στην επικείμενη συνάντηση. Η Ρωσσία θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ . Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης.

……………………..

Σχετικά …

Ζούμε στις τελευταίες μέρες της αυτοκρατορίας ΗΠΑ. Το δολάριο οδεύει να καταργηθεί στις περισσότερες άλλες ισχυρές χώρες

Ψηφιακό ρούβλι στη Ρωσσία από την 1η Αυγούστου 2023 !! Ο Πούτιν υπέγραψε τον νόμο

…………………………………………………………………………………………………..