Ψηφιακό ρούβλι στη Ρωσσία από την 1η Αυγούστου 2023 !! Ο Πούτιν υπέγραψε τον νόμο

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν - RIA Novosti, 1920, 24/07/2023
Ο πρόεδρος της Ρωσσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο που θεσπίζει τους νομικούς κανόνες για την εισαγωγή του ψηφιακού ρουβλίου στη Ρωσσία. Αυτό αναφέρει το  RIA Novosti επικαλούμενο έγγραφο της επίσημης πύλης νομικών πληροφοριών της Ρωσσίας.
.
Ο νόμος εισάγει τις βασικές έννοιες για το ψηφιακό ρούβλι, ορίζει το νομικό του καθεστώς, καθώς και το καθεστώς των συναλλαγών με αυτό σε ειδική πλατφόρμα, την οποία διαχειρίζεται η Κεντρική Τράπεζα.
.
Οι πράξεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ρυθμιστικής αρχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Θα καθορίσει επίσης τιμολόγια για τη διενέργεια συναλλαγών με την τρίτη μορφή του εθνικού νομίσματος και τους όρους με τους οποίους οι τράπεζες θα πρέπει να παρέχουν στους πελάτες τη δυνατότητα να τις πραγματοποιήσουν.
Προβλέπεται ότι για τα φυσικά πρόσωπα, οι μεταφορές και οι πληρωμές θα είναι δωρεάν και για τις επιχειρήσεις, το τιμολόγιο αποδοχής πληρωμών θα είναι 0,3 τοις εκατό της πληρωμής.
Όπως σημειώνεται στο έγγραφο, δεν θα είναι δυνατό να ανοίξετε κατάθεση σε ψηφιακά ρούβλια και να λάβετε δάνειο και δεν θα χρεωθούν τόκοι στα υπόλοιπα σε ψηφιακά πορτοφόλια.
.
Επιπλέον, ο νόμος καθορίζει τις υποχρεώσεις της Κεντρικής Τράπεζας ως χειριστή πλατφόρμας: είναι υπεύθυνη για το άνοιγμα ψηφιακών πορτοφολιών, τη διεξαγωγή πράξεων και ορισμένες άλλες λειτουργίες. Για την οργάνωση της λειτουργίας της πλατφόρμας, η Τράπεζα της Ρωσσίας θα έχει το δικαίωμα να επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα των χρηστών.
.
Επιπλέον, εισάγεται απαγόρευση χρήσης στη διαφήμιση της φράσης «ψηφιακή πλατφόρμα ρούβλι» και λέξεων και φράσεων που προέρχονται από αυτήν από άτομα που δεν είναι χειριστές αυτής της πλατφόρμας.
Το έγγραφο διευκρινίζει επίσης την έννοια του “ξένου νομίσματος” – θα περιλαμβάνει την εθνική νομισματική μονάδα ενός ξένου κράτους (ομάδα ξένων κρατών), που εκδίδεται σε ψηφιακή μορφή.
Οι κύριες διατάξεις του νόμου τίθενται σε ισχύ την 1η Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

…………………………………………………………………………………………..