Ορτέγκα: Τον φασίστα και ναζί Ζελένσκι ήθελε η ΕΕ να επιβάλει στη σύνοδο κορυφής με τη CELAC !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρόεδρος της Νικαράγουας Daniel Ortega - RIA Novosti, 1920, 22/07/2023
© AP Photo / Alfredo Zuniga Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα. Φωτογραφία αρχείου

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ (η λεγόμενη Δύση) , είναι με τη “σωστή πλευρά της ιστορίας” (λένε οι ίδιοι) και άρα (κατά τους ίδιους) όποιος δεν υπακούει στις διαταγές τους και τους πάει κόντρα, είναι (όπως λένε) με τη “λάθος πλευρά της ιστορίας” !!

Θεωρητικά, αφού κάποιος είναι με τη “λάθος πλευρά της ιστορίας” , “λάθος” θα είναι και αυτά που λέει, δηλαδή η γλώσσα του λανθάνει … Αμ δε !! «Η γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει» , είπε ο Έλληνας Μένανδρος τον 4ο αιώνα π.χ.χ. !!

Βρε κάτι επίσημα “παράσημα” που απένειμε ο Πρόεδρος της Νικαράγουας στην “πλύστρα του Biden 😆 

…………………….

Πρόεδρος της Νικαράγουας Ορτέγκα: Η ΕΕ δεν θα μπορούσε να επιβάλει στη σύνοδο κορυφής με τη CELAC  τον φασίστα Ζελένσκι

Οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής δεν υπέκυψαν στις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία επεδίωξε να συμμετάσχει στην κοινή σύνοδο κορυφής ο «φασίστας» Βλαντιμίρ Ζελένσκι, δήλωσε ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντάνιελ Ορτέγκα κατά τη διάρκεια τελετής για τον εορτασμό της επετείου της επανάστασης των Σαντινίστα, η οποία μεταδόθηκε από το Canal 4 , αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti

“Το πρώτο σημείο που συζητήθηκε σε αυτή τη συνάντηση της ευρωπαϊκής κοινότητας με τη CELAC ήταν ότι οι Ευρωπαίοι ήθελαν να καλέσουν έναν φασίστα, τον ναζί πρόεδρο της Ουκρανίας, να συμμετάσχει. Οι Ευρωπαίοι άσκησαν μεγάλη πίεση, αλλά οι περισσότερες χώρες δεν το δέχτηκαν, δεν μπορούσαν να βάλουν τον φασίστα πρόεδρο της Ουκρανίας εκεί”, είπε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι Ευρωπαίοι επέμειναν επίσης να συμπεριληφθούν ρήτρες με κατηγορίες κατά της Ρωσίας στην τελική δήλωση της συνόδου κορυφής.
.
«Λογικά, δεν μπορούσαμε να το δεχτούμε αυτό, δεν είχε νόημα να συμπεριληφθούν αυτά τα θέματα στην ατζέντα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της CELAC», πρόσθεσε ο Ορτέγκα.
.
Η τρίτη σύνοδος κορυφής της Κοινότητας των Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Ιουλίου στις Βρυξέλλες . Η ΕΕ απέτυχε να επιβάλει στις χώρες CELAC μια τελική δήλωση καταδίκης της Ρωσίας για το ουκρανικό ζήτημα – περιορίστηκε σε γενικές φράσεις για “ανησυχία για τον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά της Ουκρανίας” και υποστήριξη για διπλωματικές προσπάθειες χωρίς να αναφέρεται η Μόσχα . Αλλά ακόμη και αυτή η υπό όρους ουδέτερη παράγραφος 15 της τελικής δήλωσης δεν ταίριαζε στη Νικαράγουα, η οποία αρνήθηκε να υπογράψει το έγγραφο.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε μετά τη σύνοδο ότι η παγκόσμια κοινότητα αρχίζει να κουράζεται από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ενώ σημείωσε τη σημασία των προσπαθειών όλων των χωρών για την επίλυσή της.
.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου, σημείωσε ότι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής έδειξαν τον χαρακτήρα τους όταν η Δύση προσπάθησε ξεδιάντροπα να προωθήσει αντιρωσικά κείμενα.

………………………………………………………………………………………..