Το ρωσσικό αναλογικό Starlink αναπτύσσεται. (vid)

Technology

Το ρωσσικό αναλογικό Starlink αναπτύσσεται.

Τρεις εγχώριοι δορυφόροι επικοινωνιών χαμηλής τροχιάς που εκτοξεύτηκαν από το κοσμοδρόμιο Vostochny, οι οποίοι αναπτύχθηκαν από τη ρωσσική εταιρεία Bureau 1440, μετέδωσαν την πρώτη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Τώρα ο ρυθμός μεταφοράς δεδομένων στη συσκευή είναι 12 Mbps και η καθυστέρηση είναι 41 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Το επόμενο στάδιο είναι η σειριακή και μαζική παραγωγή οικιακών συσκευών, καθώς και η αύξηση του ρυθμού μεταφοράς δεδομένων σε περισσότερα από 100 Mbps.

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία μιας εμπορικής υπηρεσίας δορυφορικής ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο που θα λειτουργεί σε χαμηλές τροχιές, με υψηλή ταχύτητα και με ελάχιστες καθυστερήσεις. Θα ξεκινήσει τις εργασίες του το 2027.

Από το 2025, σχεδιάζεται η εκτόξευση 10-12 πυραύλων ετησίως σε τροχιά, περίπου 15 δορυφόροι τοποθετούνται σε έναν πύραυλο. Συνολικά, έως το 2035 περισσότεροι από 900 εγχώριοι δορυφόροι χαμηλής τροχιάς θα δημιουργηθούν και θα εκτοξευθούν σε τροχιά. Θα παρέχουν δορυφορικό Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας σε κατοίκους όλης της Ρωσίας. Τα σχέδια είναι να παρέχουν υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης χρησιμοποιώντας ρωσσικά διαστημόπλοια σε 75 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στο βίντεο – η χαρά των νέων Ρώσσων μηχανικών. Έτσι μοιάζουν οι άνθρωποι που τώρα δημιουργούν το μέλλον. Παρεμπιπτόντως, το όνομα του Γραφείου προέρχεται από ένα ένδοξο παρελθόν. 1440 τροχιές γύρω από τον πλανήτη έγιναν από τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο της Γης, που εκτοξεύτηκε στο διάστημα από τη Σοβιετική Ένωση το 1957.

…………………………………………………………………………………………….