Χάκερ δημοσίευσαν διαδρομές πλοίων από τα οποία υποθέτουν ότι χτυπήθηκε η γέφυρα της Κριμαίας

News

Η RaHDit δημοσίευσε τις διαδρομές των πλοίων από τις οποίες μπορούσαν να εκτοξεύσουν drones στη γέφυρα της Κριμαίας

Η ομάδα χάκερ RaHDit δημοσίευσε τις διαδρομές των πολιτικών πλοίων από τις οποίες θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν drone σκάφη κατά μήκος της γέφυρας της Κριμαίας, αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti .
.
Οι «κακοί Ρώσσοι χάκερ» (RaHDit), ως απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση που διέπραξε η SBU, ως αποτέλεσμα της οποίας ανατινάχθηκε η γέφυρα της Κριμαίας, δημοσίευσαν τις διαδρομές των πλοίων από τα οποία, πιθανότατα, εκτοξεύτηκαν ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη με εκρηκτικά», είπε στο RIA Novosti η ομάδα .
t.me/rian_ru/209443
Όπως προκύπτει από την έρευνα των χάκερ, δύο δεξαμενόπλοια, τα Beks Loyal και Khudayar Yusifzade, θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση ρίψης μη επανδρωμένων σκαφών για επίθεση στη γέφυρα. Ένα από αυτά παρασύρθηκε λίγες μέρες πριν την επίθεση απέναντι από τις ρωσσικές ακτές στη Μαύρη Θάλασσα, 100 χιλιόμετρα από το Νοβοροσίσκ . Το δεύτερο παρασύρθηκε νότια.
Τα τάνκερ συναντήθηκαν αργότερα στη θάλασσα.
.
Οι χάκερ πιστεύουν ότι εκείνη τη στιγμή τα drones μεταφέρθηκαν από το ένα από τα πλοία στο άλλο. Για τον έλεγχο μη επανδρωμένων σκαφών, σημειώνει η RaHDit, μπορεί να χρησιμοποιήθηκε άλλο σκάφος, που παρασύρεται με άμεση οπτική γωνία προς τη γέφυρα της Κριμαίας.
.
Τα δεξαμενόπλοια Beks Loyal και Khudayar Yusifzade πλέουν υπό τις σημαίες των Νήσων Μάρσαλ και της Λιβερίας, αντίστοιχα.
Όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα Marine Traffic, το πλοίο Khudayar Yusifzade αναχώρησε από το λιμάνι Izmail (Ουκρανία) στις 5 Ιουλίου και έφτασε στην Ελευσίνα (Ελλάδα) στις 18 Ιουλίου.
.
Το Beks Loyal, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, αναχώρησε από το λιμάνι της Τούζλα (Κωνσταντινούπολη, Τουρκία) στις 13 Μαΐου και έφτασε στην Κωνστάντζα (Ρουμανία) στις 18 Ιουλίου.
.
Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, το λιμάνι καταγωγής του Khudayar Yusifzade είναι η Βαλέτα (Μάλτα), ο ιδιοκτήτης είναι η Palmali Gemicilik ve Acentelik AS (Palmali Shipping & Agency).
Το λιμάνι καταγωγής του Beks Loyal home port είναι ο Πειραιάς (Ελλάδα), ιδιοκτήτης – Ιδιοκτήτης Beks Shipmanagement & Trading AS.
Το δεύτερο σκάφος είναι πολύ μεγαλύτερο: μήκους 228 μέτρων έναντι 140 μέτρων.
.
Το βράδυ της 17ης Ιουλίου, η Ουκρανία επιτέθηκε στη γέφυρα της Κριμαίας με δύο επιφανειακά drones.
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους – ένα παντρεμένο ζευγάρι από την περιοχή Belgorod , η 14χρονη κόρη τους νοσηλεύτηκε με τραύματα. Το τμήμα του αυτοκινήτου της γέφυρας υπέστη ζημιές, η αμφίδρομη κυκλοφορία στο σημείο θα αποκατασταθεί μέχρι το φθινόπωρο.

…………………………………………………………………………………………