Ο Ζελένσκι είναι ευγνώμων στον Αλίεφ: Η Ρωσσία επιτίθεται συνεχώς, το Αζερμπαϊτζάν υποθάλπει επιμελώς

News

Βλαντιμίρ Ζελένσκι και Ιλχάμ Αλίεφ. Φωτογραφία: president.gov.ua

σ.σ. : Γράψαμε προηγουμένως εδώ : [ Το θέμα είναι ότι ο φίλος και το φίδι αρχίζουν από το “φι” στην ελληνική γλώσσα. Κι ο Τούρκος ποτέ δεν πιάνεται φίλος …

Μια ελληνική παροιμία λέει : “Μη ζεσταίνεις το φίδι, γιατί θα σε δαγκώσει” … Το πρόβλημα είναι ότι ΟΛΟΙ χαϊδεύουν και ζεσταίνουν το φίδι … Αυτό προς γνώσιν ΟΛΩΝ … ]

Σχετικά με αυτή την είδηση, υπενθυμίζουμε ότι, στην Πράγα ο Μητσοτάκης έσκαγε στα γέλια παρέα με τον σφαγέα Αλίεφ, που έχει πει: “Εμείς έχουμε αδέλφια τους Τούρκους και τους υποστηρίζουμε στο Αιγαίο”

….

Ο Volodymyr Zelensky ευχαρίστησε τον Ilham Aliyev για άλλη μια υποστήριξη από το «φιλικό» Αζερμπαϊτζάν. Ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου δημοσίευσε λόγια ευγνωμοσύνης το βράδυ της 19ης Ιουλίου στο μικρομπλόγκ του στο Twitter.

«Χαιρετίζω την απόφαση για παροχή βοήθειας για την αγορά εξοπλισμού ηλεκτρικής ενέργειας για τις ανάγκες της Ουκρανίας. Αυτή η υποστήριξη προς το φιλικό Αζερμπαϊτζάν είναι σημαντική για τη διασφάλιση της σταθερότητας του ενεργειακού συμπλέγματος της Ουκρανίας ενόψει συνεχών επιθέσεων. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ενεργά με τους συνεργάτες μας για να προετοιμάσουμε το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας για το χειμώνα». έγραψε.

Όπως σημειώνεται από την EADaily , η εντολή του Ilham Aliyev σχετικά με τη χορήγηση άλλης ανθρωπιστικής βοήθειας 7,6 εκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές του Κιέβου έγινε γνωστή την ημέρα (17 Ιουλίου), όταν το καθεστώς στην ουκρανική πρωτεύουσα σημαδεύτηκε από μια άλλη τρομοκρατική επίθεση κατά της Ρωσίας – μια απόπειρα να υπονομεύσει έναν από τους πυλώνες της γέφυρας της Κριμαίας ως αποτέλεσμα επιθέσεων επιφανειακών οχημάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Volodymyr Zelensky ευχαριστεί τον ομόλογό του από το Αζερμπαϊτζάν για την υλική υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου. Έτσι, στις 15 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, τηλεφώνησε στον Ιλχάμ Αλίεφ, εκφράζοντας τον ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας, καθώς και για την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται.

Μετά την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, υπήρξαν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ότι το Μπακού όχι μόνο έδινε ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο, αλλά του προμήθευε και όπλα .

……………………………………………………………………………………………………..