Η επέκταση των BRICS θα μπορούσε να περιλαμβάνει περισσότερες από 50 χώρες

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καθηγητής Anil Sooklal, Πρέσβης-at-Large για την Ασία και τους BRICS και τον Sherpa BRICS της Νότιας Αφρικής.
Καθηγητής Anil Sooklal, Πρέσβης-at-Large για την Ασία και τους BRICS και τον Sherpa BRICS της Νότιας Αφρικής. Εικόνα αρχείου

Η επέκταση των BRICS για να συμπεριλάβει χώρες που θέλουν να ενταχθούν στον όμιλο θα μπορούσε να την οδηγήσει σε περισσότερες από 50 χώρες, δήλωσε την Τρίτη ο καθηγητής Anil Sooklal, Πρέσβης για την Ασία και τους BRICS και ο Sherpa των BRICS της Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με την πύλη IOL

Ο Sooklal είπε ότι πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου, των ΗΑΕ, της Ινδονησίας και της Αργεντινής, συνενώνονται γύρω από τους BRICS και θέλουν να γίνουν μέλη.

Οι χώρες BRICS, η Βραζιλία, η Ρωσσία, η Ινδία, η Κίνα και η διοργανώτρια Νότια Αφρική θα συγκεντρωθούν τον επόμενο μήνα στο Συνεδριακό Κέντρο Sandton στο Gauteng για τη 15η σύνοδο κορυφής.

Ο Σούκλαλ είπε ότι το θέμα ενός νομίσματος BRICS ή «αποδολαριοποίησης» δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής.

«Θα επεκταθούμε στην αντιμετώπιση της ιδέας της εμβάθυνσης της αλληλεπίδρασης στις συναλλαγές σε τοπικά νομίσματα. Οι χώρες θέλουν να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία και να εξαρτώνται λιγότερο από το δολάριο».

……………………..

Σχετικά για τους BRICS

………………………………………………………………………………………………………