Αυτή είναι μόνο η αρχή: η Τουρκία πρόκειται να προμηθεύσει στην Ουκρανία εκατοντάδες drones, μαχητικά οχήματα πεζικού και οβίδες

News

Ουκρανία και Τουρκία. Εικονογράφηση: Ουκρανία Μπρες

σ.σ. : Το θέμα είναι ότι ο φίλος και το φίδι αρχίζουν από το “φι” στην ελληνική γλώσσα. Κι ο Τούρκος ποτέ δεν πιάνεται φίλος …

Μια ελληνική παροιμία λέει : “Μη ζεσταίνεις το φίδι, γιατί θα σε δαγκώσει” … Το πρόβλημα είναι ότι ΟΛΟΙ χαϊδεύουν και ζεσταίνουν το φίδι … Αυτό προς γνώσιν ΟΛΩΝ …

Η Τουρκία έχει προμηθεύσει και σχεδιάζει να προμηθεύσει στην Ουκρανία περίπου 180 UAV Bayraktar TB2, 100 Bayraktar Mini, 500 προστατευμένα οχήματα και στη συνέχεια ρουκέτες 122 mm. Αυτό αναφέρει το τηλεγραφικό κανάλι Militarist επικαλούμενο τουρκικές πηγές.

Είναι πιθανό ότι οι παραδόσεις όλμων και πυρομαχικών πυροβολικού θα ξεκινήσουν στο εγγύς μέλλον. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα αποθέματα πυρομαχικών στη Δύση μειώνονται ραγδαία.

Όπως ανέφερε προηγουμένως η EADaily , η Ουκρανία αναμένει την παράδοση των τουρκικών αυτοκινούμενων οβίδων T155 Firtina .

Όπως είπε ο Aleksey Gromov , αναπληρωτής αρχηγός του κύριου επιχειρησιακού τμήματος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας , το Κίεβο έλαβε «πολλά παραδείγματα ξένων όπλων πυροβολικού».

Επιπλέον, ξεκίνησε η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής τουρκικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) Bayraktar, αναγνώρισης και κρούσης στην Ουκρανία . Η Τουρκία και η Ουκρανία υπέγραψαν στις 8 Ιουλίου μνημόνιο για την ανάπτυξη κοινής παραγωγής drones. Ο επικεφαλής της τουρκικής Baykar, Haluk Bayraktar, σημείωσε ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας, η παραγωγή των UAV Bayraktar TB2 και Bayraktar Akinci στην Ουκρανία θα ξεκινήσει το 2025.

Περισσότερες πληροφορίες για την αλληλεπίδραση της Τουρκίας με την Ουκρανία, τα συμφέροντα της Άγκυρας και του Κιέβου μπορείτε να βρείτε σε μια συνέντευξη της EADaily με έναν κατώτερο ερευνητή στο Τμήμα Μέσης και Μετασοβιετικής Ανατολής του INION RAS τουρκολόγο Razil Guzaerov .

……………………………………………………………………………………………